Skip to content

Ciu Ciu

Het familiebedrijf Ciu Ciu ligt onder in Le Marche, in de heuvels van Piceno, en strekt zich uit over 150 hectaren. Vanuit het middeleeuwse stadje Offida verovert dit wijnhuis langzaam de wereld met hun kwalitatieve wijnen die voor Nederland exclusief worden geïmporteerd door Mercato Italiano.

Wijngaard Ciu Ciu
Ciu Ciu

Dit prachtige bedrijf is in 1970 opgericht door Natalino Bartolomei naast zijn baan als vrachtwagenchauffeur. Door hard werken en een flinke dosis doorzettingsvermogen bouwt Natalino zijn bedrijf steeds verder uit en kan hij al zijn pijlen richten op het leven als wijnmaker. Zijn zoons Massimiliano en Walter hebben inmiddels het stokje overgenomen met dezelfde passie als hun vader; het maken van wijnen die de beste vertegenwoordiging zijn van het land waar ze vandaan komen, met veel respect voor natuur en tradities.

Deze passie vind je ook terug in het gebruik van authentieke en inheemse druifsoorten zoals Pecorino en Passerina waar fantastische wijnen mee gemaakt worden die je niet snel elders tegen komt. De wijnen van Ciu Ciu zijn niet alleen biologisch maar ook nog eens vegan, doordat zij een filtratie toepassen zonder dierlijke bestanddelen. Ook weer zo’n bijzonder kenmerk die veel collega’s hen niet na zullen doen.

 

Mercato Italiano heeft inmiddels een hechte relatie met de familie Bartolomei opgebouwd door de vele bezoekjes aan de wijngaarden. Paolo, hun exportmanager, wordt inmiddels ook al een bekend gezicht tijdens onze proeverijen.

Ciu Ciu
Lees meer

Ciu Ciu

Resultaat 1–9 van de 32 resultaten wordt getoond

Zoek...