Skip to content

Mercato italiano

Wie zijn wij

Altijd op zoek naar Italiaanse culinaire parels

MERCATO ITALIANO

Mercato Italiano brengt de mooiste Italiaanse kwaliteitsproducten bij u op tafel. Wij hebben Italiaanse roots en kennen het land en de Italiaanse manier van handel als geen ander.

Ons assortiment omvat diverse specialiteiten uit Le Marche  waar oprichter Toni Moro is geboren. Maar ook de andere Italiaanse regio’s hebben geen geheimen meer voor ons. Het beste van het beste, gecombineerd met een persoonlijke service: dat is Mercato Italiano.

Pura passione italiana...

Van passie
tot bedrijf

Vanuit een passie voor Italiaans eten en drinken begint Toni Moro in 2004 samen met zoon Sandro Mercato Italiano. Ze importeren de lekkerste Italiaanse wijn en ambachtelijk gemaakte delicatessen, die ze leveren aan delicatessezaken en restaurants. Van het zoeken van leveranciers en producten tot de daadwerkelijke import en de verkoop van producten: Toni en Sandro deden alles zelf, begonnen vanuit een klein magazijn in Heerhugowaard.

De exclusieve Italiaanse producten van Mercato Italiano zijn een groot succes. Het bedrijf voert een steeds groter assortiment en gaat ook slagers, groothandels en foodservicebedrijven beleveren. Het aantal medewerkers groeit en in 2023 verhuist Mercato Italiano naar het huidige pand aan de Droogmakerij in Heiloo, een pand van bijna 3000 vierkante meter. In 2013 draagt Toni het bedrijf over, wat nu volledig in handen is van Sandro en zijn broer Carlo. Samen hebben zij de dagelijkse leiding over het familiebedrijf.

Wanneer goed niet altijd goed genoeg is...

Altijd op zoek naar Italiaanse parels

Mercato Italiano is continu op zoek naar leveranciers met een mooi verhaal en topkwaliteit producten voor een goede prijs. Wij kennen de verschillende Italiaanse regio’s, die ieder hun eigen kennis, ambacht en specialiteiten hebben.

We bezoeken regelmatig delicatessezaken in Italië, vakbeurzen en zoeken ook via internet, social media en ons netwerk continu naar nieuwe lekkernijen waarmee we het assortiment kunnen uitbreiden. Hebben we die gevonden? Dan volgt er een uitgebreide selectieprocedure, waarbij we testen op smaak, kwaliteit, representativiteit van de verpakking en authenticiteit van het product.

Het beste komt bij lokale boeren vandaan...

De mooiste ambachtelijke producten

De missie van Mercato Italiano is door de jaren heen onveranderd gebleven: we willen de mooiste, ambachtelijke Italiaanse producten importeren. Op het gebied van kwaliteit doen we geen concessies. Naast een kernassortiment van mooie merken die Mercato Italiano exclusief vertegenwoordigt, voeren we veel seizoensproducten en blijven we ons assortiment steeds vernieuwen.

Mercato Italiano kan snel schakelen, snel leveren en denkt graag met u mee. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een specifiek product dat perfect aansluit bij uw wensen? Wij gaan met plezier voor u op zoek!

Zoek...