Buone feste

Fijne feestdagen

Welkom op onze feestdagen pagina. Op deze pagina lichten wij toe wat wij voor je kunnen betekenen tijdens de feestdagen. Ben je op zoek naar een onderscheidend assortiment voor jouw winkel? Of op zoek naar de beste Italiaanse delicatessen voor je menukaart? Wil jij een uniek culinair kerstpakket? Lees dan snel verder!

Bent je particulier en wil je meer informatie over onze delicatessen voor de feestdagen? Kijk dan op Tasto.nl

Pasen

Wij zien dat Pasen de afgelopen jaren uitgebreider wordt gevierd. Met antipasti-planken voor de paasbrunches en -lunches, met paaseieren in de mooiste geschenkverpakkingen en ook de Italiaanse zoete cake, de Colomba pasquale, wordt al populairder.

De Colomba pasquale of colomba di Pasqua is een traditioneel Italiaans paasbrood en lijkt op de panettone, het Italiaanse kerstbrood. De zoete cake wordt volgens een eeuwenoude traditie gebakken in de vorm van een duif, het symbool van de vrede. De Colomba komt in de prachtigste geschenkverpakkingen en is een mooi cadeau om weg te geven en heerlijk om te serveren bij de koffie en als dessert.

Valentijnsdag

Ons Valentijn assortiment; vol met lekkernijen om een geliefde te verrassen! Een dag die zijn oorsprong kent in Rome waar de priester Sint Valentijn op 14 februari als martelaar stierf. De priester huwde in het geheim soldaten omdat hij vond dat liefde alles overwon, zo gaat het verhaal althans. Wij denken dan Valentijnsdag dit jaar meer aandacht verdient dan voorgaande jaren. Wij zien ook dat veel delicatessenwinkels meer inzetten op smaakvolle cadeaupakketten voor haar én hem.