Skip to content

De ontdekkingen van mei

In onze maandelijkse rubriek ‘de ontdekkingen van’ brengen we je graag op de hoogte van nieuwe producten in ons assortiment. Hier maak je kennis met het verhaal achter het product en inspireren we je graag! Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Maak kennis met het knapperige koekje uit Puglia

Terre di Puglia maakt al 19 jaar lang op ambachtelijke en authentieke wijze dé traditionele snack van Puglia; Tarallini. Tarallini zijn kleine knapperige crackers in de vorm van een ring. Je hebt ze in veel verschillende soorten & smaken zowel zout als zoet. In Puglia worden ze voornamelijk bij een goed glas wijn gegeten en zijn ze altijd onderdeel van de borrelplank.

Terre di Puglia heeft het als hun missie om heel de wereld te laten kennismaken met deze specialiteit uit het zuiden van Italië. Het geheim van hun recept? Voordat ze de oven in gaan worden de deegringen eerst gepocheerd in kokend water volgens Apulische traditie. Hierdoor zijn ze voller van smaak én extra knapperig! De Tarallini is 100% palmolievrij en vegan.

Wij hebben diverse smaken in ons assortiment; van de klassieke variant verrijkt met extra vergine olijfolie tot aan pizza smaak of gegarneerd met venkelzaadjes. Ook hebben we de klassieke variant in een handige single serve verpakking van 35g. Hierdoor is het een ideaal tussendoortje voor op kantoor, thuis of onderweg.

Ontdek ambachtelijke Culatello di Zibello D.O.P.

Hoewel de meeste producenten in ons portfolio vaak al generaties lang in het vak zitten. En waarbij over het algemeen de kinderen in hun vaders voetsporen treden, is dat bij Dallatana niet het geval. Dit verhaal is begonnen bij twee broers met een passie voor ambachtelijke vleesproductie zoals de Culatello. Voor de productie van hun fenomenale Culatello gebruiken ze alleen de hele dijen van varkens die zijn geboren en grootgebracht in Lombardije.

Ze worden streng gecontroleerd op herkomst, gewicht en leeftijd. Alle processen van het snijden en uitbenen wordt door Dallatana hun eigen professionele slagers gedaan. Elke Culatello wordt met veel precisie met de hand voorzien van de juiste dosering zout. Dit wordt op traditionele wijze erin gemasseerd.

Naast zout wordt de Culatello alleen op smaak gebracht met peper. Dankzij een speciale bindmethode ontstaat de kenmerkende ‘ronde’ peervorm van de Culatello. Dallatana kiest voor deze vorm aangezien je dit eenvoudig kunt aansnijden in de keuken.

In oude kelders die stammen uit 1600 gebeurd de echte ‘magic’. Aan oude eikenhoutenbalken worden de Culatello’s opgehangen om voor minstens 15 maanden te rijpen. Hierdoor ontstaat de bijzondere smaak en geur van het product. Benieuwd naar dit soort rijping kamers? Dallatana staat open voor bezoekers en laat je graag kennismaken met hun producten en het productieproces. Klik hier voor meer informatie.

Bericht delen?

Zoek...