Skip to content
Moederdag 2023

La festa della mamma

Zondag 8 mei is het alweer ‘La festa della mamma’. In Italië vieren ze Moederdag met veel liefde & de lekkerste delicatessen. Want zoals ze zeggen ‘liefde gaat door de maag’.
Benieuwd naar ons assortiment voor Moederdag? Lees dan snel verder…

1. Een feestelijke bubbel

Spumante Ciu Ciu

Spumante is de Italiaanse benaming voor een mousserende wijn. Een mousserende wijn is een koolzuurhoudende wijn die kan worden gemaakt van zowel witte als rode druiven. Vroeger dronk je een Spumante voornamelijk als je iets te vieren had denk aan bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag. Tegenwoordig is het de ideale bubbel voor bij een uitgebreid diner, gezellige barbecue met vrienden of voor bij het dessert. Lees hier meer over de Spumante.

2. Ambachtelijke chocolade

Chocolade is altijd een perfect cadeau. Speciaal voor Moederdag hebben wij weer limited edition ‘Amore’- repen in ons assortiment. Deze chocoladereep heeft hartjes gemaakt van de speciale roze Ruby chocolade en is versierd met een rode strik. Naast deze variant hebben we ook nog andere smaken in ons assortiment.

Moederdag Chocolade Boella

3. De ideale cadeaupakketjes

Artigiani dei Sapori

Ontdek onze lekkere maar vooral ook handige (cadeau)pakketjes van Artigiani. Met deze kits maak je eenvoudig zelf de lekkerste pasta’s of pizza’s volgens de authentieke Calabrische smaken. Het zijn de ideale producten om cadeau te geven of te werken in een cadeaupakket. Ontdek alle smaken via de button hieronder.

4. Limited edition 'Love' blikjes

De uitvinder van drop ook bekend als ‘liquirizia’ is Giorgio Amarelli. Sinds 1731 maken ze de lekkerste dropjes uit het sap van zoethoutwortels die groeien in het prachtige Rossano. De dropjes worden verpakt in mooie, vintage blikjes. Speciaal voor Moederdag is hun ‘Love’ editie teruggekeerd. Het is de perfecte toevoeging in een cadeaupakket voor Moederdag.

Love blikje Amarelli moederdag

5. Noga uit Cremona

Ambachtelijke torrone Nino & Sergio

Tot slot valt onze lijn zachte torrone van Nino & Sergio ook altijd goed in de smaak. Het deeg wordt samen met alle andere ambachtelijke ingrediënten volgens authentieke wijze nog steeds in de stoomketel bereidt. Dit proces duur maar liefst 11 (!) uur en vervolgens wordt de torrone in houten mallen geperst. De torrone moet drie maanden rijpen in ruimtes op lage temperatuur en met de juiste luchtvochtigheid. Hierdoor ontstaat de kenmerkende smaak van de torrone.

Bericht delen?

Zoek...