Skip to content

Dallatana

Hoewel de meeste producenten in ons portfolio vaak al generaties lang in het vak zitten. En waarbij over het algemeen de kinderen in hun vaders voetsporen treden, is dat bij Dallatana niet het geval. Dit verhaal is begonnen bij twee broers met een passie voor ambachtelijke vleesproductie zoals de Culatello.

Voor de productie van hun fenomenale Culatello gebruiken ze alleen de hele dijen van varkens die zijn geboren en grootgebracht in Lombardije. Ze worden streng gecontroleerd op herkomst, gewicht en leeftijd. Alle processen van het snijden en uitbenen wordt door Dallatana hun eigen professionele slagers gedaan.

De ontdekkingen van mei; Culatello
Culatello

Elke Culatello wordt met veel precisie met de hand voorzien van de juiste dosering zout. Dit wordt op traditionele wijze erin gemasseerd. Naast zout wordt de Culatello alleen op smaak gebracht volgens traditionele wijze met peper. Dankzij een speciale bindmethode ontstaat de kenmerkende ‘peervorm’ van de Culatello. Dallatana kiest voor deze vorm aangezien je dit eenvoudig kunt aansnijden in de keuken.

In oude kelders die stammen uit 1600 gebeurd volgens Dallatana ‘the magic’. Aan oude eikenhoutenbalken worden de Culatello’s opgehangen om voor minstens 15 maanden te rijpen. Hierdoor ontstaat de bijzondere smaak en geur van het product. Benieuwd naar dit soort rijping kamers? Dallatana staat open voor bezoekers en laat je graag kennismaken met hun producten en het productieproces. Klik hier voor meer informatie.

Culatello dosering zout
Lees meer

Dallatana

Er zijn helaas geen producten te vinden.

Zoek...