Skip to content
Biologische lijn Tomarchio

Trends voor 2021

Welke ontwikkelingen en trends zien wij als groothandel in Italiaanse delicatessen in 2021? In eerste instantie hopen wij dat de horeca weer veilig en volledig gasten mag ontvangen. Corona heeft ook dit jaar een flinke impact op de ontwikkelingen en trends. Maar, uit ontwikkelingen komen ook kansen voort. Duurzaamheid en take away zijn zeker begrippen voor het jaar 2021.

Duurzaamheid en producten met een verhaal

De kleine ambachtelijke boer die volgens eeuwenoude tradities zijn producten maakt wint meer terrein ten opzichte van de grootschalige en vervuilende fabriek. Producenten die een duurzame bedrijfsvoering hebben met respect voor de natuur worden telkens meer gewaardeerd. Het certificaat biologisch is een belangrijke indicatie. Ook het verhaal van een product is relevant en is een belangrijke toevoeging in de winkel en het restaurant.

Delivery en Take-away blijft

Voor velen uit nood geboren maar een blijvende trend verwachten wij. Een extra uitdaging voor de chef om naast een mooie menukaart te maken voor de gasten, ook een geschikt menu voor afhaal en bezorging samen te stellen. Digitalisering speelt een belangrijke rol bij het succes van bezorging en afhaal. Met het liefste een goed werkende webshop met duidelijke omschrijving en heel belangrijk; mooie foto’s van de gerechten.

 

Blending tussen horeca en retail

Wij zien het overal om ons heen: horecaondernemers die, vaak noodgedwongen, retailproducten verkopen en retailers die horeca gerechten erbij doen. De hele food-industrie is zoekende naar nieuwe verdienmodellen die passen bij de maatregelen. Onze verwachting is dat dit een blijvende verandering teweegbrengt. Overdag als winkel en in de avond als restaurant. Ook retailers die naast hun assortiment take-away gerechten maken zien we toenemen. 

 

Luxe gerechten

Tijdens de tastings die wij doen is er vraag naar unieke en luxere producten. Veel horecaondernemers verwachten dat als ze straks weer open kunnen mensen bereid zijn om zich weer eens goed te laten verwennen. Met natuurlijk mooie, luxe gerechten die ze de afgelopen maanden zo gemist hebben. Het lente- en zomerseizoen wordt belangrijk en we krijgen nu al vraag naar exclusieve seizoensproducten.

Eenvoud

Luxe met eenvoud combineren kan een uitdaging zijn. Toch zijn er talrijke combinaties te bedenken en krijgen we juist naar deze combinatie steeds meer vraag. Veel ondernemers hebben met pijn in hun hart afscheid moeten nemen van personeel en als de horeca weer op gang komen dan kan het lastig zijn om snel op te schalen. Ondernemers bereiden zich voor met producten die luxe zijn en ook eenvoudig en snel te bereiden zijn.

Wat betekent dit voor u?

Wij denken graag met u mee over kansen voor uw bedrijf. Neem contact met ons op voor een (coronaproof) afspraak.

Bericht delen?

Zoek...