Skip to content

Uitgelicht product: Burrata

Ongekend populair bij horeca, foodservice en retailers: de burrata. Heerlijk als voorgerecht, op een pizza, bij een salade of als onderdeel van een pastagerecht. Ook een luxe broodje met burrata zien we regelmatig bij onze klanten in de winkel. Van oorsprong populair in de zomer, maar ondertussen is het nu een product dat het hele jaar gebruikt wordt… en met succes!

Wat maakt het zo een succesvol product?

Allereerst natuurlijk de mooie verfijnde romige smaak die met veel andere smaken te combineren is. De burrata is in veel voorgerechten de basis van de smaakexplosie bijvoorbeeld in combinatie met truffel, basilicum, tomaat en andere typisch Italiaanse smaken. Maar ook in combinatie met bijvoorbeeld asperges of op een Italiaanse stijl broodjes is de burrata populair. De smeuïge binnenkant verrast je, wat het een mooie beleving geeft aan tafel. Er is een flink kwaliteitsverschil in de burrata’s die aangeboden worden. Een winkel kan zich gemakkelijk van de supermarkt onderscheiden met een kwalitatief veel betere burrata en de mogelijke variaties zoals een gerookte burrata.

Welke soorten burrata?

De burrata is gemaakt van koemelk of buffelmelk wat een subtiel smaakverschil geeft. Een echte Italiaanse delicatesse is de burrata met truffel. Het zachte romige van de burrata komt samen met de indrukwekkende truffelsmaak. De gerookte burrata zien wij steeds vaker op menu’s verschijnen met name als voorgerecht. Het roken geeft de burrata een intensievere smaak, met behoud van het romige en smeuïge, wat zo kenmerkend is.

Geschikt voor bezorging

De burrata leent zich goed voor gerechten die bezorgd of afgehaald worden. Noodgedwongen zijn veel horeca hiernaar over gestapt. De beleving van het opensnijden van de burrata in een thuisbezorgd gerecht is net zo mooi als in een restaurant. In combinatie met zongedroogde tomaat, basilicum en een gerijpte balsamicoazijn is de burrata een mooi gerecht om thuis zelf samen te stellen.

Bericht delen?

Zoek...