Skip to content
Pandoro

Uitgelicht product: Pandoro

Het wordt ook wel het ‘gouden brood’ genoemd en is naast de Panettone, één van de meest populaire producten tijdens de feestdagen in Italië. Wij hebben het natuurlijk over de Pandoro.
Ze zijn te herkennen aan hun vorm, wat veelal lijkt op een achtpuntige ster. Daarnaast wordt een Pandoro vaak bestrooid met poedersuiker, dat verwijst naar de besneeuwde toppen van de Italiaanse Alpen tijdens de feestdagen. Lees snel verder en ontdek alles over Pandoro.

Oorsprong van de Pandoro

Pandoro

De Pandoro komt net zoals de Panettone ook uit het noorden van Italië; namelijk Verona. Op 14 oktober 1894 werd er door bakker Domenico Melegatti patent aangevraagd voor de vorm en het originele recept van het ‘gouden brood’. Je maakt de cake doormiddel van meel, eieren, suiker en boter te mengen. De Pandoro zou geïnspireerd zijn op de ‘nadalin’ een zoet broodgebak ontwikkeld door de familie Scaligeri. De naam Pand d’oro zou de cake te danken hebben aan zijn goudgele kleur en betekent letterlijk vertaald ‘gouden brood’.

 

Wat is het verschil tussen Panettone en Pandoro?

Een Panettone bevat over het algemeen altijd gekonfijt fruit en rozijnen. Daarnaast staat de Panettone bekend als het traditionele kerstgebak van Milaan. Ontdek hier meer over de Panettone. De Pandoro wordt eerder gezien als  de Veronese variant op de Milanese Panettone. In tegenstelling tot een Panettone bevat het geen gekonfijt fruit en rozijnen. Het is een luchtig gebak dat heerlijk smaakt bij bijvoorbeeld een glaasje Prosecco.

Panettone bakkerij

Daarnaast bestrooi je in tegenstelling tot de Panettone, de Pandoro met poedersuiker. Tot slot is de Pandoro niet altijd in diverse smaken verkrijgbaar zoals de Panettone.

Heerlijk in combinatie met...

De Pandoro is heerlijk bij een glas bubbels en ideaal om het nieuwe jaar mee in te luiden. Een andere manier van serveren is een gat in de bodem maken, waarbij je een deel van de zachte binnenkant verwijdert. Dit gat kun je dan opvullen met slagroom of vanille-ijs. En zo heb je in een handomdraai een heerlijk &  feestelijk dessert.

Meer weten over Pandoro of Panettone? Nieuwsgierig naar al onze kerstgeschenken? Maak een afspraak en wij bespreken graag de mogelijkheden met jou. Je kunt ons bereiken van maandag tot en met zaterdag van 9.00-17.00 uur op  072-5347800 of stuur ons een mail.

Bericht delen?

Zoek...