Skip to content
Panettone

Uitgelicht product: Panettone

De ultieme kerstdelicatesse. Ook bekend als het traditionele Italiaanse kerstbrood. We hebben het natuurlijk over Panettone. Het wordt gemaakt van meel, boter, eieren en suiker. Daarnaast zitten er ook rozijnen of ander gekonfijt fruit en soms wat stukjes chocolade in. Het brood wordt voornamelijk gegeten rond de kerstdagen en vaak geserveerd met een zoete, warme drank. Lees snel verder en ontdek alles over Panettone.

Oorsprong van de Panettone

Panettone

De Panettone is ontstaan in Milaan. Volgens legendes is de Panettone ontstaan toen de kok van Ludovico il Moro (op dat moment de hertog van Milaan), een onvergetelijke kerstlunch moest voorbereiden. Hij maakte een heerlijke cake, maar vergat deze uit de oven te halen. Zijn assistent Toni kwam met een oplossing. Van de overgebleven ingrediënten werd er een nieuwe cake gebakken. Van bloem, boter, eieren, rozijnen en wat stukjes gedroogde citroen.

En zo was de legendarische ‘il pane di Toni’ (Panettone) geboren. In Italië is het een traditie om zelf een Panettone te bakken. Deze wordt dan vaak cadeau gedaan aan vrienden en familie.  Veelal zitten ze na de feestdagen dus ‘opgescheept’ met een flink aantal Panettones. Daarom hebben ze een nieuwe traditie het leven in geroepen. Op 3 februari (dag van San Biagio) worden de overgebleven cakes massaal verslonden. Ze geloven namelijk dat als je dan een stuk Panettone eet, je het hele jaar door beschermd bent tegen keelpijn.

Voor ieder wat wils...

Bij ons vindt je het grootste Panettone assortiment van Nederland. Van heerlijke Panettone van Augusta, Giusti, Dal Colle, Pisti, en meer.

De verpakking van de panettone is inmiddels ook een echte eyecatcher. Deze zijn er in veel kleuren en printjes. Van rood, groen en geel tot aan een blik met ‘ice skater’ design. De verpakkingen mogen lekker glimmen en zijn vaak met mooie linten feestelijk versierd.

Nieuwsgierig naar al onze kerstgeschenken? Maak een afspraak en wij bespreken graag de mogelijkheden met jou. Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur op 072-5347800 of stuur ons een mail.

Bericht delen?

Zoek...