Skip to content

Giusti

Al sinds de zeventiende eeuw produceert de familie Giusti balsamicoazijn, die wordt gemaakt van trebbianodruiven en groeien in de omgeving van Modena (Noord-Italië). Giusti werd opgericht in 1605 en is hiermee de oudste producent van balsamicoazijn in Italië. Het recept, bestaande uit een complexe harmonie van smaken, wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Giusti balsamicoazijn
Giusti koninklijk zegel

De kwaliteit van Giusti balsamicoazijn veroverde de koning van Italië in 1929 en daarmee ontving de familie de titel ‘leverancier van het Koninklijk Huis van Savoye’.  Bij deze titel kregen ze het voorrecht om het Koninklijk zegel van goedkeuring te tonen. Vandaag de dag vind je de zegel nog steeds op alle verpakkingen van Giusti balsamicoazijnen.

Tegenwoordig is er een Giusti Museum in Lesignana, dat 6 kilometer verwijderd is van de stad Modena, waar het allemaal begon. Bezoekers kunnen hier alles ontdekken over de ontwikkeling van balsamicoazijn en de historie van de Giusti familie. Zo is er een ‘Ageing Room’ waar meer dan 600 vaten balsamicoazijn aan het rijpen zijn sinds 1700.

Het is mogelijk om het museum via een virtuele tour te bezoeken. Klik hier om een virtueel bezoek in te plannen.

Giusti Museum
Lees meer

Giusti

Resultaat 1–9 van de 68 resultaten wordt getoond

Zoek...