Skip to content

Gastvrij Rotterdam een groot succes

Gastvrij Rotterdam een groot succes!​

Van 21 t/m 23 september 2020 staat Rotterdam Ahoy in het teken van Gastvrij Rotterdam. Een hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche waar Mercato Italiano niet kan missen.
De afgelopen dagen was Mercato Italiano aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Wij kijken terug op succesvolle beurs waar we veel bezoekers hebben kunnen spreken en het verhaal van Mercato Italiano hebben kunnen vertellen. Lees verder over de producenten en de producten die bij ons waren in de stand. ​

Unieke producenten​

Mede-eigenaar Sandro Moro: “wij werken met unieke producenten die op ambachtelijke en vaak traditionele wijze de mooiste producten maken. Een deel van onze belangrijkste leveranciers stonden samen met ons op de beurs om het verhaal te vertellen van bedrijf en natuurlijk zoveel mogelijk mensen te laten proeven”.

Inspirerende gesprekken​

Mede-eigenaar Carlo Moro: “Het contact met de aanwezige gasten staat centraal op de beurs. Maanden van te voren bereiden wij ons al voor om voor een unieke beleving te zorgen tijdens de beurs. Dat dit goed gelukt is te zien aan de score van de mysteryguest met een gemiddelde van 98% en de complimenten die wij hebben ontvangen. Daar doen we het voor tijdens de beurs. Deze unieke beleving kopiëren wij naar de proeverijen die wij bij ons in de winkel houden om gasten verder kennis te laten maken met ons assortiment gericht op hun bedrijfsvoering”.

Wijnhuis CiuCiu​

Een van de grootste wijn producerende familie bedrijven ter wereld uit de heuvels bij la Marche met hun mooie biologische en vegan wijnen. Ondertussen zijn de wijngaarden gegroeid tot 130 hectare waar met respect voor de natuur de druiven worden verbouwt. Vinoloog en vertegenwoordiger van CiuCiu Paolo: “it’s always good to be in the Netherlands to tell about our wines and how the match different types of business. Gastvrij Rotterdam has a vibrant and alive atmosphere and it surprises me how innovative the Dutch are on culinary level. I have spoken to so many interesting people with a lot of very good new ideas, that’s inspiring”.

Valnerina Tartufi

en van de meest kenmerkende smaken in de keuken van een product dat alleen in het wild groeit: de truffel. Valnerina is een familie bedrijf gespecialiseerd in alles wat met truffel te maken heeft. Alleen Italiaanse truffels worden gebruikt die via “Caccietore di Tartufi” (truffeljagers) worden gezocht. Truffelspecialist Elena: “A great atmosphere to get in contact with dutch culinary sector”.

Belazu

Een bedrijf uit vriendschap geboren en met liefde voor pure ingrediënten. Met het moto “ingredient is king” veroverd Belazu de afgelopen 25 jaar de olijven en antipasti markt. Geen Italiaans bedrijf maar wel Italiaanse ingrediënten. Ongepasteuriseerde olijven, tapenade, beldi citroenen en nog veel meer vers en houdbare producten. Hugo:”great to be in Rotterdam again. We met a great audience from all parts of the Netherlands”.

Pasquinucci

Pasquinucci is al meer dan honderd jaar expert op het gebied van charcuterie. Al sinds begin vorige eeuw verwerkt deze Toscaanse producent op een ambachtelijke manier het beste vlees uit de regio tot de mooiste en lekkerste salami.

Giuseppe Giusti

Het oudste balsamico huis van de wereld! Opgericht in 1605 in Modena en heden nog in familiebezit. Een assortiment balsamico azijn van 1 tot meer dan 100 jaar oud. Ieder aangeboden jaartal heeft zijn unieke smaak passend bij verschillende gerechten.

Bericht delen?

Zoek...