Skip to content
Olijfolie Muraglia

De ontdekkingen van juni

Het is weer tijd om je op de hoogte te brengen van nieuwe parels in ons assortiment! 
De afgelopen weken zijn er veel mooie producten uit Italië binnengekomen, die wij graag aan je voorstellen. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Ontdek de smaak van de Middellandse Zee

Muma ontstaat wanneer Frantoio Muraglia en Birrificio Matà elkaar ontmoeten. Frantoio is van oorsprong ondernemer en producent van extra vergine olijfolie. Birrificio produceert ambachtelijke bieren die qua stijl te vergelijken zijn met Amerikaanse en Belgische bieren.

Samen komen ze met het briljante idee om een unieke gin op de markt te brengen; Muma, een gin die is geboren in het zonnige Puglia en zo helder is als mediterraan zeewater.

Wat Muma uniek maakt is haar ‘geheime’ ingrediënt namelijk gezuiverd water uit de Middellandse Zee. Hiermee verwijzen ze naar de vrijheid en het verlangen om ervaringen te beleven. Naast zeewater zijn belangrijke ingrediënten van deze gin: kaneel, iris, citrusvruchten, kamille en jeneverbes.

Dankzij deze smaakvolle ingrediënten is Muma perfect als onderdeel voor allerlei cocktails zoals een Negroni of Gin-tonic. Klik hier en laat je inspireren door Muma’s unieke cocktailrecepten.

Heerlijke olijfolie met een uniek design

Vijf generaties lang maakt Muraglia al de beste extra vergine olijfolie.  Het begon allemaal bij Savino Muraglia senior die een Coratina olijfboom kocht in de velden van Murgia. Iedereen verklaarde hem op dat moment voor gek, in olijven en landbouw zat namelijk écht geen toekomst. Maar zoals de familie van Savino Sr. zelf omschrijft was hij soms zo ‘koppig als een ezel’ en wilde hij het toch proberen. 

Zijn vertrouwen in deze olijfboom heeft vandaag de dag ervoor gezorgd dat wij allemaal van deze kwaliteitsolijfolie kunnen genieten. Het succes van Frantoio Muraglia is te danken aan twee factoren: het prachtige design en de hoge kwaliteit van de olijfolie.

De flessen zijn een echte aanwinst voor in je keuken. Ze maken de aardewerk flessen in hun eigen pottenbakkerij en worden daarna één voor één met de hand beschilderd. Er is een breed assortiment aan prachtige designs; van een octopus, cactus of sardientjes tot aan gekleurde stippen, strepen of zelfs een (rosé) gouden fles. Welke je ook kiest het wordt de eyecatcher in je keuken, winkel of restaurant.

Waarom dit een olijfolie is van hoge kwaliteit? De familie maakt enkel gebruik van de beste olijfsoorten (Coratina en Peranzana). Alle olijven worden met de hand geplukt en op traditionele wijze geperst tussen granieten maalstenen, waardoor ze de beste kwaliteit kunnen garanderen. Van het plukken tot aan de botteling: ze hebben een oog voor detail en tradities staan nog steeds hoog in het vaandel.

Ambachtelijke Porchetta van Leoni Isabella

Ruim voor de Tweede Wereldoorlog werd de heerlijke Porchetta van de familie Leoni geboren. Grootvader Augustus is het bedrijf begonnen en heeft sindsdien zijn toewijding en vakkundigheid van generatie op generatie overgedragen. Het bedrijf bevindt zich in de Porchettahoofdstad namelijk in het dorpje Ariccia, wat iets onder Rome ligt. 

In 2011 heeft Leoni’s Porchetta een officieel kwaliteitslabel ontvangen, ‘de Porchetta of Ariccia IGP’. Dit label staat voor de beschermde geografische oorsprong en toont aan dat het om authentieke Porchetta gaat.

Waarom deze Porchetta een échte smaakmaker is? Het vlees wordt nauwkeurig met de hand voorzien van de juiste dosering traditionele kruiden zoals rozemarijn, knoflook, zeezout en zwarte peper. Daarna word het met veel beleid zorgvuldig opgerold en gegaard. Hierdoor is de Porchetta intens van smaak. Heerlijk voor op een broodje!

Bericht delen?

Zoek...