Skip to content
Marchesi di San Giuliano

De ontdekkingen van mei

Onze inkoopafdeling heeft de laatste tijd niet stilgezeten, waardoor wij weer nieuwe parels aan het assortiment hebben kunnen toevoegen. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Verse pasta van Canuti

Canuti Tradizione Italiana, gevestigd in Rimini is sinds 1950 de specialist in het maken en invriezen van verse pasta’s. Het verhaal van Canuti is typisch Italiaans waarbij liefde voor de herkomst, een passie voor verse pasta en een enthousiasme voor innovatie spreekt. Hun pasta’s worden door échte pastameesters gemaakt met o.a. verse eieren en griesmeel van harde en zachte tarwemeel. Ze hebben een breed assortiment, bestaande uit exclusieve pastalijnen. 

De pastalijn ‘Le Classiche’ bestaat uit de traditionele Italiaanse pasta, zoals tagliatelle, spaghetti, lasagne met bolognesesaus, tortellini, ravioli en meer. Naast deze klassieke lijn hebben ze ook ‘Le Riscoperte’. Dit is een exclusieve lijn van traditionele gevulde pasta met een unieke smaak door het gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Daardoor proef je in elk gerecht de intense en traditionele smaak van vroeger. Tot slot hebben ze de ‘Le A Mano’-lijn;  gevulde pasta gemaakt van extra dunne pastavellen die met de hand worden gesloten. De vullingen vertellen het verhaal van culinaire tradities uit de Italiaanse keuken. Bijvoorbeeld tortellazzo met geitenkaas en citroen, tortellazzo met gebakken hertenvlees of tortellazzo met morzellakaas en basilicum. Verder biedt Canuti ook veganistische, gevulde pasta’s aan.

Heerlijke marmelade uit Sicilië

Marchesi di San Giuliano maakt haar producten in Sicilië. Het landgoed is al meer dan 800 jaar in het bezit van de familie Marchesi Paterno Castello di San Giuliano. De familie staat bekend om hun citrusmarmelade, honing en koekjes die worden gemaakt naar een traditioneel familierecept.

De vulkanische gronden rondom het landgoed zijn bijzonder vruchtbaar. Hierdoor groeien er al decennialang de heerlijkste vruchten in de boomgaard en maken ze er onder andere de smaakvolste marmelades van. 

Marchesi di San Giuliano

Rond 1980 besloten ze om een aantal van hun smaakvolle producten te gaan verkopen, zonder de familietraditie uit het oog te verliezen. Net als de eerste generatie werken ze alleen met natuurlijke ingrediënten en vertrouwen ze uitsluitend op hun eigen culinaire ervaring.  

Ze hebben een breed assortiment aan marmelades van citroen, sinaasappel, mandarijnen tot aan rode grapefruit. Probeer ook eens de gekonfijte citrusstukjes in siroop. Mama mia, Che buono!

Ambachtelijke broden van Don Moro

 Al langere tijd waren wij op zoek naar een eigen broodlijn. Wij hebben een ambachtelijke bakker in Italië gevonden die voor onze eigen Don Moro lijn ciabatta’s en focaccia’s maakt. 

De focaccia’s  zijn verkrijgbaar in de smaken: klassiek, rozemarijn, olijven, ui, cherrytomaten en mediterraan met een topping van olijven, cherrytomaten en oregano. Heerlijk vol van smaak in klein en groot formaat. Uitstekend bij de borrelplank en probeer ook eens met een scheutje olijfolie.

Glutenvrije cannoli van Diforti

Diforti is een familiebedrijf met een passie voor het delen van de Italiaanse levensstijl. Directeur Carlo Diforti geeft aan dat passie en enthousiasme voor Italiaans eten centraal staat binnen het bedrijf. Met die gedachte konden zij het niet verdragen dat sommige mensen niet van een lekkernij zoals cannoli kunnen genieten. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. En die vonden zij in glutenvrij cannoli, waardoor iedereen nu deze verrukkelijke lekkernij kan ontdekken. Heerlijk bij een espresso of gewoon zo uit het vuistje.

Cannoli Diforti

Hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen? Het traditionele gebaksdeeg hebben zij vervangen voor amandelmeel en honing. En daar bleef het niet bij. Zij hebben deze glutenvrije cannoli’s gevuld met de lekkerste vulling als witte chocolade, chocolade, hazelnoot, pistache, salted caramel, citroen, sinaasappel, bosvruchten, blauwe bes en aardbei.

Bericht delen?

Zoek...