Skip to content
Tasto cracker

Uitgelicht product: Pesto Genovese

Pesto is de groene smaakmaker in de Italiaanse keuken. En dan voornamelijk de enige échte Pesto Genovese. Op deze pesto zit zelfs een label: ‘Il Consorzio del pesto Genovese’. Dit label beschermt het originele recept. Dit label voorkomt ook dat fabrieksmatig gefabriceerde pesto en Pesto Genovese over één kam worden geschoren. Lees hieronder verder, over één van de oudste smaakmakers uit de Italiaanse keuken.

Oorsprong Pesto Genovese

Pesto Genovese

Oorspronkelijk komt pesto uit de stad Genua. Wat Genova in het Italiaans betekent en ligt in de streek Ligurië. Vandaar dat deze pesto bekend is onder de naam ‘Pesto Genovese’. Het traditionele recept bestaat uit een aantal ingrediënten van hoge kwaliteit. Zoals verse basilicum, knoflook, pijnboompitten, pecorinokaas en olijfolie. Het geheim zit hem echter in de oorsprong van deze ingrediënten. Ze kiezen namelijk alleen voor lokale producten. 

Zo staat de olijfolie uit Ligurië bekend om haar kruidige smaak. Wat de perfecte toevoeging is, voor een heerlijk, smaakvolle pesto.

De naam pesto komt van het Italiaanse woord ‘pestare’ dat stampen betekent. Het verwijst naar de manier waarop men hun pesto bereidt. Namelijk door het met een vijzel te stampen. Deze manier van klaarmaken zorgt voor een vollere smaak.

Onze enige, echte eigen Pesto Genovese

De wens om zelf een premium pesto te laten maken die alle andere pesto’s verslaat is er al lang. Van oudsher weet oprichter Toni Moro hoe de echte pesto smaakt. Volgens hem is de sleutel tot iedere Italiaanse delicatesse mooie ingrediënten en liefde. Geen vervangende ingrediënten om de prijs lager te maken en een traditionele bereidingswijze.

Don Moro pesto is een verse pesto, dus niet gepasteuriseerd. Alle ingrediënten komen uit Italië en zijn traditionele ingrediënten: Parmigiano Reggiano, Italiaanse basilicum en pijnboompitten.

Hoe gebruik je het in de keuken?

Carlos Cracker

Pesto Genovese is heerlijk door de pasta, op brood, als saladedressing of om vlees -en visgerechten mee op smaak te brengen. Maar ook op een cracker, denk maar eens aan onze eigen Carlo’s cracker; de lekkerste Italiaanse smaken op één cracker. Het recept vindt je hieronder.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
1. Doe op elk crackertje één theelepel pesto
2. Leg één cherrytomaatje op de pesto met de binnenzijde naar boven. Druk het tomaatje een beetje aan.
3. Maak het af met 3 á 4 balsamico parels die u op het tomaatje neerlegt.

Bericht delen?

Zoek...