Skip to content
Limontoni: Een verfrissende Limoncello

Uitgelicht product: Limoncello

Limoncello is misschien wel de bekendste citroenlikeur ter wereld. Dit typisch Italiaanse drankje is ijskoud uit de vriezer het lekkerst. Daarmee is het een perfect verfrissend drankje voor de aankomende (hopelijk) mooie zomerdagen 😉. Ontdek hier meer..

De oorsprong van Limoncello

LimonToni

De herkomst van Limoncello ligt in het gebied tussen Napels en Pompeï in het plaatsje Sorento, dichtbij de Amalfikust. Hier gebruikten vissers het drankje ochtends tegen de kou, in de tijd van de invasie van de Saracenen. De naam Limoncello is afkomstig van de citroenen ook wel ‘Limone’ waar het drankje van wordt gemaakt.

Maar wat is het nou precies?

Limoncello bestaat simpel gezegd uit (biologische) Amalfi citroenen en alcohol. Maar ook de hoeveelheid suiker is een kritische succesfactor tijdens het productieproces. Het mengsel van citroenschillen en alcohol moet minimaal drie weken rijpen, in een koele donkere ruimte.

Tot vijftien jaar geleden werd Limoncello nog op kamertemperatuur geserveerd, totdat een Italiaan met het slimme idee kwam om het likeur ijskoud te serveren. Hierdoor is de alcoholsmaak minder heftig en smaakt het lekker fris! Mamma mia, che buono.

Uitgelicht product: Limoncello

LimonToni

LimonToni

Ook in ons assortiment mag natuurlijk een Limoncello niet ontbreken. LimonToni is een Limoncello naar Toni’s traditionele familierecept. Van het schillen van alleen de beste Amalfi citroenen tot aan de botteling, het gehele proces vindt op een ambachtelijke wijze plaats. Zo worden alle Amalfi citroenen met de hand geschild. En dit proef je terug, in onze unieke LimonToni. Perfect voor de aankomende zomer!

Bericht delen?

Zoek...