Skip to content
Giusti Day 2023

Giusti day 2023: Ga jij de uitdaging aan?

Over Giusti day 2023

Giusti day 2023

Elk jaar op 16 mei eert de Familie Giusti hun grootvader Francesco Maria Giusti. Hij richtte in 1605 het familiebedrijf én daarmee oudste balsamicohuis ter wereld op! Nu vraag je je wellicht af waarom ze voor 16 mei hebben gekozen? 16 mei schrijf je ook als ’16-05′ en dit is een knippoog naar het jaartal waarin Giusti is opgericht!

Deze speciale dag viert Giusti ook graag met jou. Zij dagen chef-koks van over heel de wereld en andere liefhebbers van hun producten vandaag uit om een gerecht en/of cocktail te creëren met één van Giusti haar producten. Denk hierbij aan een balsamicoazijn, crema of Vermouth.

Ga jij de uitdaging?

Deel nu jouw unieke creatie met ons via Instagram of Facebook! Tag in je bericht @mercatoitaliano.nl en @acetaiagiusti. Maak daarnaast ook gebruik van de volgende hashtags:

#mercatoitaliano #giustiday2023
#giusti1605

Het oudste balsamicohuis ter wereld

Giusti Day 2024

Al sinds de zeventiende eeuw produceert de familie Giusti balsamicoazijn, die wordt gemaakt van trebbiano druiven, die groeien in de omgeving van Modena (Noord-Italië). Giusti werd opgericht in 1605 en is hiermee de oudste producent van balsamicoazijn in Italië. Het recept, bestaande uit een complexe harmonie van smaken, wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Benieuwd naar het volledige verhaal van het oudste balsamicohuis ter wereld? Of het assortiment bekijken? Klik dan op de button hieronder.

Bericht delen?

Zoek...