Skip to content
Colomba pasquale

Uitgelicht product: Colomba pasquale

Maak kennis met de ultieme paasdelicatesse van Italië; de Colomba pasquale. Deze zoete cake is typerend voor een Italiaanse paasbrunch en wordt naar eeuwenoude tradities gebakken in de vorm van een vredesduif. Het wordt gemaakt van meel, boter, eieren, suiker en gekonfijt fruit.
De duif wordt als finishing touch bestrooid met kristalsuiker en amandelen. Lees snel verder en ontdek alles over de Colomba.

Oorsprong van de Colomba pasquale

Er bestaan talloze legendes over het ontstaan van de Colomba. Zo kent elke Italiaanse regio wel een eigen ‘mythe’ waarin deze paascake voorkomt. Toch lijkt het erop dat deze vredesduif in de regio Lombardije is ontstaan. Volgens deze legende vroeg de Lombardische koning Alboin in 571, na de verovering van Pavia de edelen om twaalf meisjes als geschenk te brengen op eerste Paasdag. Voor de gelegenheid ontwikkelde de hofkok een heerlijk zachte, lichte & geurige cake in de vorm van een duif.  

Deze viel zo goed in de smaak bij koning Alboin dat hij vond dat duiven voortaan gerespecteerd moesten worden. Kort daarna moesten de 12 jonge meisjes rond paraderen voor de koning in het paleis. Toen de koning hen vroeg hoe ze heten, gaven alle meisjes het volgende antwoord: ‘ik heet duif’. Aangezien de koning erg bijgelovig was liet hij uit angst voor wraak de meisjes vrij. Vanaf dat moment is de duif het symbool van vrede & harmonie geworden. Sindsdien heeft deze Italiaanse paasduif zijn vleugels over heel Italië en andere landen verspreidt. Het originele deeg wordt gemaakt van bloem, boter, eieren, suiker en gekonfijte sinaasappelschil versierd met een rijkgevulde amandelglazuur en afgetopt met kristalsuiker en amandelen.

Voor ieder wat wils…

Bij ons vindt je breed assortiment vol ambachtelijke & unieke colomba ’s. Net zoals bij de Panettone is de verpakking ook een echte eyecatcher. Deze zijn er in vrolijke pastelkleuren maar ook in prachtige blikken en ze zijn vaak met mooie linten feestelijk versierd. Ideaal als geschenk tijdens de paasdagen. 

Let op! Wij hebben een beperkt  paasassortiment op voorraad. Hierbij geldt OP=OP dus wees er snel bij.

Bericht delen?

Zoek...