Skip to content

Uitbreiding assortiment!

“Altijd op zoek naar Italiaanse parels” dat is het moto van de afdeling inkoop. In dit nieuwsbericht vertellen wij u graag meer over een aantal aanwinsten voor ons assortiment. Mist u “parels” in ons assortiment? Neem dan contact op, wij kijken graag naar de mogelijkheden.

Siciliaanse oregano

Ondenkbaar uit de Italiaanse keuken: Oregano. Het geeft veel Italiaanse gerechten een markante smaak en behoort tot de vaste set kruiden in iedere keuken. Nu verkrijgbaar in gedroogde vorm op tak in een mooie afgesloten verpakking. Culinair adviseur Carlo: “Wij zien een flinke toename van de vraag naar mooie Italiaanse artikelen voor in pakketten en de winkels. Deze oregano kleedt een pakket leuk aan en is ideaal voor bijvoorbeeld een pizzapakket. Wij zien dat het bij mensen thuis ook gebruikt wordt als decoratie van de keuken. Een leuk alternatief voor een potje kruiden.”

Uniek: 12 jaar oude Biologische Balsamico

Het oudste balsamico huis van de wereld, dan hebben we het over Giuseppe Giusti. Al eeuwen een begrip en geliefd in keukens om de smaak, maar ook  om de mooie verpakking. Nu ook verkrijgbaar in 12 jaar bio variant. Hoofd inkoop Sandro: ” De vraag naar biologische producten neemt toe. Met deze biologische lijn balsamico azijn van Giusti bieden wij onze klanten nog meer keuze.”

Panforte

Een traditioneel Italiaans product dat veel als nagerecht wordt gegeten: Panforte. De structuur, mooie kruiden en fruitige smaak maakt het een unieke delicatesse. Culinair adviseur Jan Willem: “Panforte is goed te combineren met ambachtelijke kazen om een breed smaakpallet te krijgen. Maar niet alleen goed te gebruiken als nagerecht, ik zie het ook terug bij de koffie of als zoetje op een antipasti-plank”. Verkrijgbaar in catering verpakking voor de keukens en kleinere retail verpakking voor de winkels.

Nieuwe lijn Cantuccini

Het Italiaanse koekje voor bij de koffie: de cantuccini. De lijn ambachtelijke cantuccini van Masini is nu verkrijgbaar bij Mercato Italiano. Hoofd inkoop Sandro: “wij hebben met deze lijn gekozen voor een Cantuccini die voldoet aan de vraag van veel pakkettenmakers: Goede smaak, lang houdbaar, hele mooie verpakking en heel betaalbaar. We zien dat veel winkels het om deze reden ook in hun assortiment opnemen. Ook na het feestdagenseizoen zullen wij deze lijn in ons assortiment houden”.

Bericht delen?

Zoek...