Skip to content
Rose Harissa

Uitgelicht product: Rose Harissa

Rose Harissa is eenzelfde soort kruidenmengsel als gewone harissa. De ‘normale’ harissa kennen de meeste mensen inmiddels wel. Dit is van oorsprong een Tunesische chilipasta die wordt gemaakt van (gedroogde) rode pepers, knoflook, komijn, tomaten en specerijen zoals karwij, koriander en geroosterde paprika. Rose Harissa wordt dan gemaakt door de normale variant alleen nog op smaak te brengen met zoals de naam je al doet vermoeden; rozenblaadjes. Hierdoor smaakt het een stuk bloemiger en is het ook minder pittig van aard.

Rose Harissa bij...

Rose Harissa

Je kunt de pasta gebruiken om iets mee te kruiden of als ‘rub’.  Rose Harissa kan voor veel gerechten de ultieme smaakmaker zijn en past bij veel ingrediënten zoals groenten, eieren, couscous of brood. Rose Harissa heeft haar populariteit mede te danken aan chef-kok Ottolenghi. Ottolenghi combineert in honing en boter geroosterde miniwortels bijvoorbeeld met Rose Harissa. Maar je kunt het ook toevoegen aan sauzen, soepen of een yoghurtdip. Ook chef-kok Jamie Oliver gebruikt in de keuken regelmatig Rose Harissa. Bijvoorbeeld bij kip uit de oven of bij een pompoensalade.

Zelf uitproberen?

Benieuwd geworden naar de eindeloze mogelijkheden van dit product? Bekijk dan via onderstaande button ons assortiment. Van de klassieke Rose Harissa in verschillende formaten tot een notenmix of ketchup.

Bericht delen?

Zoek...