Skip to content
Uitgelicht product piadina 2

Uitgelicht product: Piadina

Ontdek de trend van dit moment: de piadina. Een dunne, Italiaanse wrap, ook wel ‘plat brood’ genoemd. Als sinds 1371 is deze specialiteit de trots van Italië. Er zijn veel verschillende varianten: van een dunne, grote piadina uit de kuststreek tot aan kleinere dikke soorten meer landinwaarts. Tegenwoordig is dit broodje het officiële streekgerecht van de regio Emilia-Romagna.  Lees hier meer…

Wat is het nou precies?

Piadina

Een piadina is een plat broodje afkomstig uit de Italiaanse streek Emilia-Romagna. Het broodje wordt van oorsprong gemaakt van bloem, water en reuzel (tegenwoordig ook veelal met olijfolie) en wordt op een hete terracotta plaat gebakken. De meest klassieke vulling volgens tradities in Romagna bestaat uit het volgende; zachte, kleverige squacquerone kaas,  schaafsel van prosciutto en een handje rucola.

Hoe eet je een Piadina?

De originele piadina hoef je alleen maar warm te maken in een hete koekenpan. Het wordt veelal gegeten als een dichtgevouwen pizza, als broodje of als pannenkoek. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk belegd met parmaham, mozzarella of gegrilde groenten.

Naast de klassieke variant hebben wij in ons assortiment ook de ‘piadina arrotolabile’. Deze variant kun je zo eten zonder hem te hoeven verwarmen. Daarnaast is deze variant ook gemakkelijk op te rollen net zoals bij een wrap.

Uitgelicht product piadina 2

Bericht delen?

Zoek...