Skip to content
Parmigiano Reggiano

Nieuw: De Ferrari onder de Parmigiano Reggiano’s

Als sinds 1953 is de familie Gennari de specialist op het gebied van Parmigiano Reggiano. Waar ze begonnen met het produceren van drie kaaswielen per dag, zijn ze nu uitgegroeid tot een groot kaas imperium met een productie van meer dan 100 wielen per dag. De boerderij is nog steeds gevestigd in Collecchio, in de buurt van Parma. Waar tegenwoordig de boel wordt gerund door de 2e- en 3e generatie. De traditionele manier van werken wordt van generatie op generatie overgedragen om zo de hoogste kwaliteit te waarborgen. Ontdek hieronder meer..

Parmigiano Reggiano

Ze maken gebruik van alleen de beste, verse melk om hun Parmigiano Reggiano te produceren. Deze melk wordt verkregen uit drie soorten ras koeien (Friese koeien, Alpine Bruine koeien en Rode Reggiana koeien), die op een groot grondgebied rondom de boerderij heerlijk kunnen grazen. De koeien worden verder ook uitsluitend gevoed met voer dat rechtstreeks op hun land wordt geoogst, om zo de beste melk te kunnen garanderen.

Wat hun Parmigiano Reggiano uniek maakt? Elke rijpingsruimte bewaart kazen in verschillende stadia van de rijping. Om er zo voor te zorgen dat de aroma’s die vrijkomen bij veroudering worden geabsorbeerd door de andere wielen, wat écht die unieke smaak oplevert. Daarnaast zorgen de kaaswielen die verouderen voor een hogere luchtvochtigheid, wat helpt om de zachte structuur van de kazen te behouden.

Nadat een wiel twaalf maanden heeft gerijpt wordt door het Parmigiano Reggiano Consortium elke kaas voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat om een échte Parmigiano Reggiano gaat die de kwaliteit en authenticiteit naleeft. Wij hebben verschillende rijpingen in ons assortiment, met elk een eigen unieke smaak.

Caseificio Gennari

Lees hier meer over de diverse rijpingen:

  • 13 maanden: Dit is de jongste kaas van Caseificio Gennari en staat bekend om zijn zachte smaak en kenmerkende aroma van verse melk. Uitzonderlijk zoet en zacht in de mond en heerlijk te combineren met aardbei compote en balsamicoazijn.
  • 18 maanden: Een frisse en delicate kaas met een zachte, lichtgekleurde textuur. Deze kaas heeft een zoete smaak die je doet denken aan room. Heerlijk in combinatie met diverse marmelades.
  • 24 maanden: Heeft een fijne en kruimelige textuur die in de mond tonen van zowel zoet als hartig laat proeven. Deze rijping is het meest geschikt om aan gerechten toe te voegen zonder te overweldigend te zijn.
  • 36 maanden: Deze oude kaas heeft de geur van hooi en weiden en in de smaak proef je de zoetheid van yoghurt. Heerlijk in combinatie met een goed glas rode wijn.
  • 48 maanden: Deze kaas rijpt maar liefst vier jaar lang en heeft een intense amberachtige kleur. De smaak is complexer en scherper in de mond met hints van hazelnoot, walnoot, kastanje en amandel.
  • 60 maanden: Deze lichtgouden kaas heeft een kruimelige textuur en de typische schilferige breukjes. Hij scherper van smaak maar zeker niet te pittig en hints van citroenachtige geuren komen vrij bij het aansnijden ervan.
  • 72 maanden: Deze kaas heeft dankzij de rijping een sterke smaak gekregen met een hint van kastanjehout. In de nasmaak proef je een vleugje van bittere chocolade en gebrande koffie, wat deze kaas echt uniek maakt. Heerlijk in combinatie met een rijpere balsamicoazijn.

Bericht delen?

Zoek...