Skip to content

Gennari

Als sinds 1953 is de familie Gennari de specialist op het gebied van Parmigiano Reggiano. Waar ze begonnen met het produceren van drie kaaswielen per dag, zijn ze nu uitgegroeid tot een groot kaas imperium met een productie van meer dan 100 wielen per dag. De boerderij is nog steeds gevestigd in Collecchio, in de buurt van Parma. Waar tegenwoordig de boel wordt gerund door de 2e- en 3e generatie. De traditionele manier van werken wordt van generatie op generatie overgedragen om zo de hoge kwaliteit te waarborgen.

Parmigiano Reggiano
Caseifico Gennari

Ze maken gebruik van alleen de beste, verse melk om hun Parmigiano Reggiano te produceren. Deze melk wordt verkregen uit drie soorten ras koeien die op een groot grondgebied rondom de boerderij heerlijk kunnen grazen.

  • Fries: Dit zijn de koeien die we allemaal kennen en oorspronkelijk ook uit Nederland komen. De melk van deze koeien wordt gebruikt voor de klassieke versie van Parmigiano Reggiano. De Parmigiano Reggiano gemaakt van deze melk staat bekend om haar romige & zoete smaak.
  • Alphine Brown: Deze bruine koeien komen veel voor in Italië en hun melk is bijzonder geschikt voor de productie van kaas. Omdat de melk dikker is van deze koeien, heb je 50 liter nodig voor het produceren van één kaaswiel. Alle producten die vanuit deze melk worden gemaakt zijn beschermd door het ‘Razza Bruna Product Promotion Consortium’.
  • Red Reggiana: Staan ook wel bekend als de ‘rode koeien’. Doordat deze koeien uitsluitend gecertificeerd gras, hooi en veevoer krijgen, is de smaak van de Parmigiano Reggiano gemaakt van deze melk; gedurfd en sterk.

Wat hun Parmigiano Reggiano uniek maakt? Elke rijpingsruimte bewaart kazen in verschillende stadia van de rijping. Om er zo voor te zorgen dat de aroma’s die vrijkomen bij veroudering worden geabsorbeerd door de andere wielen, wat écht die unieke smaak oplevert. Daarnaast zorgen de kaaswielen die verouderen voor een hogere luchtvochtigheid, wat helpt om de zachte structuur van de kazen te behouden.

Nadat een wiel twaalf maanden heeft gerijpt wordt door het Parmigiano Reggiano Consortium elke kaas voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat om een échte Parmigiano Reggiano gaat die de kwaliteit en authenticiteit naleeft. Wij hebben verschillende rijpingen in ons assortiment, met elk een eigen unieke smaak.

Caseificio Gennari
Lees meer

Gennari

Resultaat 1–9 van de 11 resultaten wordt getoond

Zoek...