Skip to content

Guerrieri was in Nederland

Een unieke wijnproducent uit Le Marche

Afgelopen oktober was Alberto Guerrieri in Nederland. Een wijnboer volgens eeuwenoude tradities met respect voor de natuur. Zij overzien het gehele proces van druif tot wijn om een optimale kwaliteit te waarborgen. Duurzaamheid en diversificatie is belangrijk. Alberto: “We houden van ons land. We respecteren het. We beschouwen het als een noodzakelijk en kwetsbaar onderdeel van ons bestaan. We hebben het land niet van onze voorouders geërfd. We lenen het van onze kinderen”.

Biologische wijnbouw

Mede-eigenaar Carlo Moro: “Het is een eer om Alberto te mogen ontvangen met zulke mooie wijnen. Het gaat om meer dan alleen de smaak van de wijn, het verhaal en werkwijze van de producent is ook belangrijk. Hier onderscheiden onze producenten zich van de massa producenten die de bijvoorbeeld de supermarkten gebruiken. Op 10 en 11 november vierden wij ons 15 jarig bestaan en daar is Guerrieri ook bij aanwezig”.

Guerriero della Terra

Een wijn met 98 punten van de 100! Een van de topwijnen uit het assortiment van Guerieri.

Vinoloog Edwin van der Fluit: “Fantastische wijn. Wordt alleen gemaakt van de beste oogst jaren van de oudste wijnstokken. Laat geoogste druiven geven een aromatische warme wijn van zondoorstoofd fruit. In de smaak rijpe bramen, kersen en warme framboos. Een lange kruidige zachte afdronk”.

Bianchello del Metauro

Ook de witte wijnen zijn goed vertegenwoordigd. Vinoloog Edwin van der Fluit: “Ze hebben een mooi assortiment witte wijnen. Tijdens de proeverij was met name de Bianchello del Metauro populair. Een heerlijke wijn van de inheemse Bianchello druif. Plezierige frisse geur van witte bloemen die zich ontwikkelen tot gulle fruit aroma’s Pure smaken van appel en perzik, heerlijke minerale afdronk”.

Bericht delen?

Zoek...