Skip to content
Perche ci Credo

De ontdekkingen van januari

Het is weer tijd om je op de hoogte te brengen van nieuwe parels in ons assortiment! De afgelopen weken zijn er veel mooie producten uit Italië binnengekomen, die wij graag aan je voorstellen. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Maak kennis met een unieke bubbel; Franciacorta

Als je in Italië een mousserende wijn drinkt is de kans groot dat het gaat om een Prosecco. Echter heeft de Franciacorta meer weg van champagne. Deze mousserende wijn komt uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije, wat ligt tussen Milaan en Verona. Al jaren werken ze hier op hoog niveau aan een interessante & unieke bubbel, die nu ook bij ons verkrijgbaar is.

De regio Franciacorta is een heuvelachtig gebied dat ligt aan het Iseo meer. Juist deze ligging maakt de regio perfect voor het produceren van mousserende wijnen. De zomers zijn dankzij de ligging aan het water namelijk relatief koel en de winters mild. Daarnaast bevat de grond veel kalkrijk gesteente wat perfect is voor wijnbouw. De druivenrassen die je in deze regio veel tegenkomt en gebruikt worden voor de productie van Franciacorta zijn; Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco. Hierbij is Pinot Bianco het druivenras dat uitsluitend voor Franciacorta wordt gebruikt. Alle druiven worden in deze regio zorgvuldig met de handgeplukt en gewassen.

Wat Franciacorta zo bijzonder maakt?

Het wordt net als champagne volgens de ‘méthode traditionelle’ bereidt. Bij deze methode vindt er een tweede gisting plaats op de fles, wat een ambachtelijke maar kostbare manier is om mousserende wijn te maken. In Italië wordt deze methode ook wel ‘metodo classico’ genoemd. Daarnaast moet de Franciacorta minimaal 18 maanden rijpen, wat invloed heeft op de uiteindelijke bijzondere aroma’s, smaken en textuur van de wijn. Dat het om een bijzondere wijn gaat wordt ook duidelijk dankzij de DOCG-status. Dit staat voor Denminazione di Origine Controllata e Garantita en is een keurmerk dat aangeeft dat de wijn aan zeer hoge kwaliteitskenmerken voldoet. In Italië is dat het hoogste keurmerk dat een wijn kan krijgen.

Ambachtelijke pastasauzen in een kleurrijk jasje

Ben jij al bekend met de heerlijke pastasauzen van Perchè ci Credo? Perchè ci Credo is het verhaal van eigenaar Enrico De Lorenzo, expert in voedselinnovatie en -technologie. Waarbij hij al zijn ervaring en kennis heeft omgezet in het ontwikkelen van prachtige sauzen. De innovatieve recepten worden geproduceerd met respect voor de mediterrane, culinaire tradities. Perchè ci Credo betekent ‘omdat ik erin geloof’. Enrico heeft voor deze naam gekozen omdat hij gelooft in zijn producten, in de smaken van het land en het genot van deze simpele producten. Dit zijn belangrijke kenmerken waar Enrico voor staat.

Hij produceert op ambachtelijke wijze een breed assortiment aan producten in glazen potten: van sauzen, bruschetta toppings, tot aan een dressing met een intense smaak. De producten zijn bereid zoals het vroeger gedaan werd, thuis met veel liefde en aandacht. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en volledig zonder kunstmatige conserveringsmiddelen en kleurstoffen. De pastasauzen beginnen dit nieuwe jaar in een kleurrijk jasje waardoor ze ideaal zijn voor in bijvoorbeeld cadeaupakketten.

Perche ci Credo

Bericht delen?

Zoek...