Skip to content
Bellini Zero

Uitgelicht product: Bellini Zero

Het is één van de bekendste aperitivo’s in Italië en langzamerhand ook niet meer weg te denken in Nederland. We hebben het natuurlijk over een verfrissende Bellini. Heerlijk om van te genieten tijdens een zonnige dag op het terras. Lees snel verder en ontdek meer over deze prachtige cocktail…

Waar het allemaal begon: Venetïe

Deze fruitige cocktail was het idee van Giancarlo Mancino; een wereldberoemde Italiaanse barman en ondernemer. Vanaf de jaren ’20 werden cocktails populair in Europa en zo ontstond rond 1948 in Harry’s bar in Venetië; de Bellini. Gemaakt op basis van witte perzik en prosecco. De naam ‘Bellini’ komt van de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini, die een schilderij had precies in de kleur van deze verfrissende cocktail.

Eindeloze mogelijkheden

De Bellini van zichzelf is sprankelend van smaak, maar mocht je er een leuke twist aan willen geven kan dat gemakkelijk. Zo kun je de traditionele perziken vervangen voor ander soort fruit zoals mango, aardbei of framboos. Maar je kunt dit ook aan het traditionele recept toevoegen, voor wat meer diepte en complexiteit. Oftewel voor ieder wat wils…

Bellini Zero

De nieuwste uitvinding op het gebied van de Bellini? De Bellini Zero! Net zo lekker maar dan zonder alcohol. Ambachtelijke pure perzikpulp, verrijkt met mineraalwater uit de Camonda bron, dat stroomt in het hart van de Pasubio-Vallei. Deze dorstlesser is perfect voor op een zonnige dag in combinatie met ijsblokjes en een schijfje perzik.

Naast de Bellini Zero hebben wij ook heerlijke andere alcoholvrije dorstlessers in ons assortiment. Zoals de Spritz Zero; een alcoholvrije Aperol Spritz. Of onze biologische frisdranken uit Sicilië van Tomarchio.  Gemaakt van vruchten afkomstig uit de biologische, Siciliaanse landbouw. Verrijkt met water uit de hellingen van de Etna en alleen natuurlijke smaakstoffen & essentiële oliën. Heerlijk van zichzelf maar ook perfect om te verwerken in een (alcoholvrije) cocktail.

Bericht delen?

Zoek...