Skip to content

Tomarchio

In 1920 begint Filippo Tomarchio met de productie van ambachtelijke fruitdranken op Sicilië. Ze worden bereid met eenvoudige, pure ingrediënten die worden geproduceerd op het eiland. In het begin werden de dranken alleen van deur tot deur verkocht in houten dozen. Sinds 1960 breidt de distributie zich uit over heel Sicilië. Later veroveren ze naast alle Siciliaanse consumenten ook de rest van de wereld. Vandaag de dag is Sicilië nog steeds de kern van het bedrijf, waar alle ingrediënten worden geproduceerd.

Assortiment Tomarchio
Citrusvruchten Tomarchio

De drie hoofdingrediënten waar Tomarchio ’s fruitdranken uit bestaan zijn: ten eerste de sappen van citrusvruchten en ander fruit die zijn gerijpt onder de warme, Siciliaanse zon. Alle sappen van Tomarchio bevatten minimaal 16-20% vruchtensap, wat meer is dan een gemiddeld fruitdrankje.

Ten tweede is het water dat Tomarchio voor hun frisdranken gebruikt afkomstig uit de hellingen van de Etna. De Etna staat ook wel bekend als de hoogste berg van het eiland én daarnaast ook de meest actieve vulkaan van Europa. Het water zit bomvol mineralen en geeft de frisdranken echt een unieke smaak.

Tot slot worden alle drankjes geproduceerd op basis van traditionele en ambachtelijke processen. Zo gebruiken ze etherische oliën van citrusvruchten, die Tomarchio nog steeds inkoopt bij de lokale telers.

Naast een klassieke lijn en een authentieke lijn met frisdranken, heeft Tomarchio ook een biologische lijn. De BIO-lijn bestaat uit zeven smaken namelijk: citroen, chinotto citrus, cola, mandarijn, bloedsinaasappels en sinaasappels. Perfect als dorstlesser of als basis voor een cocktail.

Biologische lijn Tomarchio
Lees meer

Tomarchio

Resultaat 1–9 van de 10 resultaten wordt getoond

Zoek...