Nieuw in ons assortiment: Fattorie Cremona. In 1933 was er sprake van een drastisch dalende melkprijs. Op het platteland van Cremona namen daarom 19 kleine boeren de moedige beslissing om zich te gaan verenigen, om deze beproeving tegen te gaan. De melk die ze produceerden gingen ze samen omzetten in ambachtelijke producten zoals boter en kaas. En daarmee was Fattorie Cremona geboren!
Een ambachtelijk proces
Elk product wordt nog steeds op authentieke wijze bereidt van alleen de beste ingrediënten. Deze manier van duurzaam produceren wordt van generatie op generatie doorgegeven. Hierdoor kunnen ze hun hoge kwaliteit waarborgen.
Fattorie Cremona is één van de belangrijkste producenten van Grana Padano van hoge kwaliteit. Hun geheim? De melk die ze hiervoor gebruiken, wordt meteen nadat de koeien zijn gemolken verwerkt. Naast Grana Padano staan ze ook bekend om de productie van Provolone kaas. Deze kaas wordt gemaakt van volle melk en na natuurlijke verzuring wordt de wrongel gesponnen en gevormd terwijl hij warm is.