Skip to content
Spritz Zero Fonte Margherita

Uitgelicht product: Spritz Zero

Het is één van de bekendste aperitivo’s van Italië en tegenwoordig is dit populaire fluorescerende oranje drankje ook in Nederland een favoriet. We hebben het natuurlijk over de Aperol Spritz! De term ‘Spritz’ komt van het Duitse woord ‘Spritzig’ wat sprankelend betekent. Lees snel verder en ontdek meer over deze prachtige cocktail…

Van Aperol tot Spritz

Aperol Spritz

Er gaan verschillende verhalen rond over hoe de Aperol Spritz precies is ontstaan. Rond 1800 toen de Habsburgse Oostenrijkers Venetië hadden bezet vroegen de soldaten vaak in bars of de wijn verdunt kon worden met water, aangezien de wijn in Venetië erg sterk van smaak was. Dit verzoek was de allereerste aanleiding tot de creatie van de Aperol Spritz.

De Spritz die wij tegenwoordig kennen heeft een fluorescerende oranje tint en klein bittertje in de smaak. 

Vroeger werd het drankje voornamelijk gedronken door militairen en de hogere klasse van de samenleving, tegenwoordig is de spritz een belangrijk onderdeel van de Venetiaanse aperitivo. En niet alleen meer populair in Italië maar ook ver daarbuiten…

Spritz Zero

De nieuwste uitvinding op het gebied van Aperol Spritz? De Spritz Zero! Net zo lekker maar dan zonder alcohol en verrijkt met mineraalwater uit de Kleine Dolomieten. Deze dorstlesser is perfect voor op een zonnige dag in combinatie met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel.

Naast de Spritz Zero hebben wij ook andere delicatessen met de kenmerkende smaak van Spritz in ons assortiment. Zoals de ultieme paasdelicatesse van Italië; de Colomba. Of ambachtelijke pastilles gemaakt door één van de bekendste zoetwaren producent van Italië; Pastiglie Leone.

Spritz Zero Fonte Margherita

Bericht delen?

Zoek...