Skip to content

Tagliatella all’Arrabiata

Italië is het land van de bijzondere sauzen. De meeste van die sauzen zijn op basis van verse tomaten. Mama’s staan dagelijks in de keuken om hun overheerlijke sauzen te voor te bereiden. De sauzen zorgen voor een ware smaakexplosie en dat is allemaal te danken aan de verse kruiden die zij gebruiken. Arrabiata betekent boos of kwaad en heeft zijn naam te danken aan de Spaanse peper die erin zit, de peperoncino. Afhankelijk van de bui van mama wordt de saus pittig of woest. Is de saus pittig? Dan zijn de zaadjes uit de peper gehaald. Heeft ze nog een appeltje met je te schillen? Dan laat ze waarschijnlijk de zaadjes van de peperoncino zitten en zie daar de woeste pastasaus.

Ingrediënten Mercato Italiano

  • Zakje Arrabiata kruiden van Marabotto
  • Tagliatelle all’uovo van Granoro
  • Olijfolie “Sartoria Agricola” van Donna Francesca
  • Parmezaanse kaas van Boni
  • 2 blikjes Polpa di pomodoro van Coppola

Extra ingrediënten

  • Ui
  • Knoflook

Bereiding

1. Kook de tagliatelle volgens de verpakking

2. Doe de kruiden in een koekenpan met 6 eetlepels olijfolie en 160 ml water. Warm alles voorzichtig op

3. Voeg de tomaten toe. Laat die op vrij hoog vuur in 10 tot 15 minuten inkoken tot ze niet meer waterig zijn

4. Voeg de pasta aan het kruidentomatenmengsel toe wanneer de pasta al dente is en meng het geheel

5. Schep de pasta in een grote schaal en rasp de parmezaanse kaas eroverheen en besprenkel de pasta met de olijfolie “Sartoria Agricola”

Tip

– Ben je in een pittige bui? Voeg dan een extra peperoncino toe in stap 2. Met of zonder zaadjes…
– Arrabiata hoort friszuur te zijn, maar afhankelijk van de tomaten die je hebt gebruikt kan de saus soms wat erg zuur worden. Voeg dan voorzichtig een half theelepeltje suiker toe, proef en voeg zo nodig nog wat toe.
– Wil je er een salade bij serveren? Toni’s favoriete salade voor bij deze pasta maak je met tomaten, venkel, radijs, komkommer en romanasla. Snijd alles fijn, doe alles bij elkaar in een kom en sprenkel naar smaak de olijfolie “Sartoria Agricola” van Donna Francesca er overheen.

buon appetito!

Zoek...