Skip to content

Smeralda

Het verhaal van Smeralda begon in 1988, in Cagliari. Ze beginnen met het produceren en aanbieden van een delicatesse, die al sinds de oudheid wordt gemaakt; bottarga di muggine. Bottarga wordt voornamelijk gemaakt van de gedroogde kuit van harder. Dit is een tropische vis die je vindt in brak, modderig water bij riviermondingen, baaien of havens. Vissers halen met speciale messen ook wel ‘arresojas’ genaamd, voorzichtig de gehele amberkleurige kuit uit de gevangen vis. Vervolgens worden ze voorzien van zout en daarna worden de kuiten geperst en gedroogd onder de Sardijnse zon, tussen twee houten planken. Hierdoor wordt de bottarga lekker hard en leent het zich dus goed voor het snijden of raspen ervan. Bottarga di muggine heeft een sterke ziltige smaak.

De vissers van Smeralda
bottarga di muggine

Naast bottarga biedt Smeralda ook andere visproducten aan, die één voor één behoren tot de  regionale specialiteiten. Zoals inkt van een inktvis, bottarga di tonno en sinds 2015 ook zee-egelpulp. Naar dit product hebben ze meer dan een jaar onderzoek gedaan, om zo een product met de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen.

Ze laten zich inspireren door de tradities van Sardinië, om de smaken van de zee bij iedereen op tafel te kunnen brengen. Smeralda’s werkwijze is een combinatie van uitgebreide kennis en innovatie van de visindustrie. Zonder de traditionele manier van handelen uit het oog te verliezen.  Wat resulteert in prachtige producten van hoge kwaliteit.

Zee-egel
Lees meer

Smeralda

Toont alle 8 resultaten

Zoek...