Skip to content

Pescaja

Soms kom je mensen tegen die meteen een onuitwisbare indruk achter laten. Zo’n man is Beppe Pescaja. Een excentrieke wijnmaker uit Cisterna d´Asti die over zijn wijnen verteld als een ware filosoof. De filosofie van Beppe bestaat uit 3 woorden: Zon – Hart – Ziel. Het zorgen voor de natuur en zijn eenvoud is de basis. De zon staat als synoniem voor bodem, klimaat, aarde. Het hart is voor de werknemers; hun passie, energie en de wil om altijd te verbeteren. Dit vormt uiteindelijk de ziel van Pescaja wijn.

Pescaja_4
Pescaja_3

De wijngaarden van Pescaja liggen in het prachtige heuvelachtig Piëmonte. Voornamelijk in Roero, Langhe en Alfieri; gebieden die bijzonder geschikt zijn voor de wijnbouw. Dit door de invloed van de nabijgelegen Alpen en Middellandse Zee. De vele heuvels zorgen daarnaast voor een perfecte blootstelling aan de zon. De natuur bepaalt de wijnen en daarmee zijn ze zeer sterk in eigen stijl en geen jaar hetzelfde. “Een excellente wijn ontstaat in de wijngaard en nergens anders”

Beppe maakt fantastische fruitige stijlen met authentiek druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera en Arneis. Allemaal met de hand geplukt. Elk met een eigen karakter. Regelmatig vertelt hij hierover tijdens de proeverijen van Mercato Italiano. Voor wie de poëtische voordrachten van Beppe niet helemaal kan ontcijferen, geen paniek. Het proeven van zijn wijn zegt genoeg. Mercato Italiano is fan!

Pescaja_2
Lees meer

Pescaja

Toont alle 9 resultaten

Zoek...