Skip to content

Lombardo

In een prachtig, heuvelachtig landschap 600m boven de zeespiegel vind je Tenute Lombardo. Een wijndomein dat vandaag de dag wordt gerund door de derde generatie van de familie Salvatore. Al meer dan zestig jaar produceert de familie hier vol passie ambachtelijke wijnen, in één van de hoogstgelegen wijndomeinen van Sicilië. Het zicht vanaf de wijngaarden is dan ook magisch, waarbij je een groot deel van Sicilië kan overzien. Van de hoge bergen van Madonie in het noordoosten over de Monte Cammarata in het Sicani-gebergte in het noordwesten tot de zee van Licata in het zuiden.

Tenute Lombardo wijnen

Dankzij deze ligging is er sprake van een uniek klimaat; een kalkrijke bodem, hoog en droog land met een heerlijk briesje vanaf zee. Dit zijn volgens Lombardo dan ook de perfecte omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Het volledige proces van het rijpen tot aan de botteling in de kelders vindt plaats op deze unieke locatie in Sicilië.

Tenute Lombardo verbouwt voornamelijk de Catarratto druif voor de witte wijnen en de Nero d’Avolo voor de rode wijn en rosé. Echter zijn ook de Grillo, Moscato Bianco en Frappato druiven aanwezig op het landgoed. Deze soorten druiven kenmerken volgens Lombardo écht de smaak van Sicilië.

Lombardo haar wijnen hebben al een aantal prijzen gewonnen. Zo kreeg de Grillo d’Altura een gouden medaille op de Concours Mondial de Bruxelles 2022. En ontving de Bianco d’Altura een zilveren medaille.

Tenute Lombardo wijnen Sicilië
Lees meer

Lombardo

Toont alle 3 resultaten

Zoek...