Skip to content

Calvi

Calvi begint bij Giuseppe Calvi; een jongeman afkomstig uit een familie van olijventelers, die de droom heeft om oliehandelaar te worden. In 1921 komt zijn droom uit, samen met zijn broer Paolo begint hij ‘Fratelli Calvi’ in Ligurië.  Giuseppe Calvi begon zijn kleine bedrijf met het bottelen van zijn olijfolie in flessen. Deze verkocht hij eerst alleen in de aangrenzende regio’s Piemonte en Lombardije. Al snel slaagde hij er in om zijn olijfolie te verpakken in blikjes en te exporteren naar de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Hier woonden toentertijd veel Italiaanse immigranten, die de olijfolie van hun geliefde vaderland graag gebruikten.

Olijven Calvi
olijfolie Calvi

In de jaren vijftig wordt het bedrijf overgenomen door Giuseppe ’s kinderen Giovanni en Anna Bianca. Zij introduceerden voor het eerst de ‘Mosto Oro’  in de kenmerkende gouden verpakking, wat vandaag de dag het symbool is geworden van het bedrijf. De missie van Calvi luidt als volgt: goede en natuurlijke producten aanbieden, ontstaan door vakkennis en elegant verpakt.

Waarom Calvi’s olijfolie van extra hoge kwaliteit is? Hun olijfolie wordt gemaakt van de beste Taggiasca olijven. Ook wel bekend als de typische olijf die groeit aan de westelijke kant van de Ligurische kust. Daarnaast worden tijdens de productie alle olijven koudgeperst. Dit resulteert in een rijke, fruitige olie met een minimum zuurgraad.

Naast olijfolie heeft Calvi ook andere heerlijke producten in het assortiment zoals Taggiasca olijven, pesto, diverse sauzen en tonijn.  Ontdek alle producten van Calvi hieronder!

 

Het proces: olijfolie Calvi
Lees meer

Calvi

Resultaat 1–9 van de 32 resultaten wordt getoond

Zoek...