Skip to content

Acquerello

In 1935 koopt Cesare Rondolino ‘Tenuta Colombara’, een boerderij die bekend staat om haar vruchtbare land en sinds 1500 werd gebruikt voor het verbouwen van rijst. De boerderij ligt in de provincie Vercelli, die ook wel bekend staat als het hart van de Italiaanse rijstteelt. Sinds 1971, is ook de zoon van Cesare; Piero bij het bedrijf betrokken. Piero ontwikkelde belangrijke innovaties zoals de introductie van lasers voor het egaliseren van het land. Het oogsten van de rijst gebeurt met respect voor het milieu waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van organische landbouwmethoden.

De naam Acquerello is afgeleid van het Italiaanse woord ‘Acqua’, wat staat voor water. Wat verwijst naar de methode hoe rijst wordt gekweekt. Hierbij is water namelijk het belangrijkste hoofdingrediënt.

Familie Rondolino
Landgoed Acquerello

Wat Acquerello uniek maakt? Ze verbouwen het rijssoort ‘Carnaroli’, die destijds onbekend was maar goed aansluit bij de traditionele Italiaanse keuken. Daarnaast is hun rijst van zeer hoge kwaliteit aangezien ze de ongepelde rijst minimaal 1 jaar laten rijpen in gekoelde silo’s. Maar ze hebben ook rijst die vijf, zeven of negen jaar oud is.  Dit proces zorgt ervoor dat tijdens het koken van de rijst alle eiwitten, vitamines en zetmeel in mindere mate verloren gaan. Ook neemt de rijstkorrel hierdoor makkelijker vloeistof en smaakmakers op en is de rijst aanzienlijk minder kleverig dan andere rijstsoorten. Hierdoor is de rijst o.a. perfect voor klassieke recepten zoals risotto en paella.

 

Pas nadat de rijst minimaal één jaar is gedroogd gaat het pel proces van start. Als enige risottorijst ter wereld wordt deze rijst bewerkt met een wormschroef. De rijstkorrels worden gedurende tien minuten tegen de wanden van een vat geschuurd, waarvan de binnenwanden zijn gepolijst met stuursteen. Dankzij deze wrijving gaan kostbare voedingstoffen diep in de korrel niet verloren zoals wel het geval is bij andere pelmethodes.

Acquerello rijst is net zo rijk aan voedingswaarden als bruine rijst, maar behoudt alle kenmerken en de gemakkelijke bereiding van witte rijst. Het gehele proces, van het zaadje tot aan het moment van verkoop vindt op de boerderij plaats. Om de hoge kwaliteit van Acquerello te waarborgen worden ze vacuüm verpakt in blikken met een prachtig design, wat de boerderij en omgeving weerspiegelt.

Aquarello blik
Lees meer

Acquerello

Toont alle 4 resultaten

Zoek...