Skip to content
Poggio San Giorgio

Nieuw: Ambachtelijke hammen uit Norcia

Maak kennis met een ambachtelijk familiebedrijf dat werd opgericht in 1975. Waar vandaag de dag nog steeds op bijna duizend meter boven de zeespiegel, een uniek rijpingsproces plaatsvindt. Poggio San Giorgio is een bedrijf dat op ambachtelijke wijze, in een klein dorpje Argiano gelegen tussen de weiden en natuur, volgens oude tradities van Norcia ambachtelijke hammen en andere vleesproducten produceert.

Over Norcia

Norcia staat bekend om haar unieke klimaat, landschap, traditie en smaak. Vandaar dat deze regio ook bekend staat als de bakermat van vele ‘norcerie’. Dit zijn slagerijen gespecialiseerd in ambachtelijke vleeswaren van varkens en everzwijnen. Poggio San Giorgio is één van de tien producenten van de ‘Prosciutto di Norcia IGP’. Dit handelsmerk toont aan dat het om een authentieke Prosciutto di Norcia van extra hoge kwaliteit gaat.

Wat Prosciutto di Norcia uniek maakt?

Poggio San Giorgio

Elke ham wordt met de hand voorzien van de juiste dosering zout. Anders dan bij een Parmaham of San Daniele, kruiden ze de Prosciutto di Norcia volgens authentieke tradities ook nog, extra met knoflook en peper. Dit levert een ham met een unieke smaak op!

Bericht delen?

Zoek...