Salami, ham, sausage, prosciutto and wine

Mercato’s borrelplank

Oprichter Toni Moro is geboren in Le Marche, Italië en kent zo’n beetje alle familierecepten uit deze streek. Na 15 jaar importeren van Italiaanse delicatessen uit alle windstreken van dit land kennen ook de andere gebieden geen geheimen meer voor ons. Onze delicatessen worden allemaal ambachtelijk gemaakt. Veelal door familiebedrijven die generaties lang met veel passie en liefde zorgen voor hun producten. Waarbij respect voor natuur en hun omgeving op nummer 1 staat. En dat proef je. Liefde met elke hap. Onze borrelplank bestaat uit hapjes vanuit elke hoek van Italië om u zo mee te nemen in een culinaire reis door dit prachtige land en hun gebruiken. Geniet samen met familie en vrienden van deze heerlijke, gevarieerde borrelplank.

Ingrediënten

Venkelsalami van Cascina Stella
Heerlijke salami uit Piëmont met wilde venkelzaadjes uit Sicilië

Truffelsalami van Cascina Stella
Salami met witte truffel uit Piëmont. Een must have op de borrelplank!

Mercato’s Pesto Genovese
Parmigiano Reggiano, Genovese basilicum, pijnboompitten en extra vierge olijfolie vormen samen de beste pesto die je maar kunt wensen

Pane Carasatu
Pane Carasau is Sardijns brood dat traditioneel gegeten werd door herders wanneer zij met hun schapen in de bergen waren. Ook wel ‘carta di musica’ genoemd. Flinterdun en overheerlijk

Nocellara del Belice olijven
Frisse, weelderige groene Siciliaanse olijven. Een olijf vol van smaak, lekker fruitig, nootachtig met een bite

Italiaanse Camembert uit Piëntone
De smaak combineert de rijkdom van koemelk met de zoetheid van schapenmelk. Deze kaas is veel zachter dan pure koemelk camembert.

Krokante cracker met olijf
Een knapperige in de oven gebakken cracker. Lekker met wat pesto, een zongedroogde tomaatje en balsamico, met was kaas, of gewoon om als chipje te eten.

Pecorino Stagionata uit Toscane
Een heerlijke schapenkaas die zo’n 4 maanden heeft gerijpt. De smaak is door de langere rijping heerlijk intens met zoutkristallen. Mama mia che bueno!

Sardine Pollastrini
Prachtige sardines uit de Middellandse zee. Sardines, extra vierge olijfolie en een snuf zout. That’s it. Tip: Maak het blikje pas open als de plank is geserveerd.

Bereiding

1.    Gebruik een mooie rustieke plank of leisteen bord die groot genoeg is voor alle hapjes

2.    Schep de pesto en olijven in bakjes en zet deze op de plank

3.    Verdeel de crackers en pana carasauta op de plank

4.    Garneer de plank met de vleeswaren en kaas

Tip:

  • Spray wat Mix Agrumi olijvolie van Marchesi over de vleeswaren en olijven
  • Serveer er een mooie rode wijn erbij als Gotico of Saggio van Ciù Ciù

extra's

Voor extra hapjes en variatie op de plank:

  • Burratina: gemaakt van mozzarella en room, heerlijk met de sardines
  • Mozzarella: gemaakt van buffelmelk
  • Mortadella pistacchio: Toni’s favoriet!
  • Appel borettane uitjes: een lekkere frisse versnapering voor tussendoor
  • Mini cornichons: Kleine augurkjes met een scherpe smaak
Scroll naar top