Skip to content
Betrando

De ontdekkingen van februari

In onze maandelijkse rubriek ‘de ontdekkingen van’ brengen we je graag op de hoogte van nieuwe producten in ons assortiment. Hier maak je kennis met het verhaal achter het product en inspireren we je graag! Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Ontdek de beste buffelmozzarella van Italië

Wij hebben nieuwe mozzarella ’s in ons assortiment die zijn gemaakt van 100% buffelmelk. Ze worden gemaakt in Campania van de melk van zwarte waterbuffels. Deze mozzarella heeft een frisse, vezelige textuur en is te herkennen aan zijn porselein witte kleur. Binnen twaalf uur nadat de buffels zijn gemolken wordt het verwerkt tot een heerlijke bol mozzarella.

Je kunt de ‘echte’ mozzarella di bufala herkennen aan het DOP-label oftewel ‘Denominazione di Origine Protetta’. Wat aangeeft dat dit product een bescherm streekproduct is uit Campania, het gebied dat ligt rond Napels.

Ontdek het beste wijngeheim van 2021

Al meer dan 100 jaar runt de familie Antonutti hun wijngaarden. Inmiddels wordt het bedrijf aangestuurd met veel passie en enthousiasme door de vierde generatie. Het wijnhuis van Antonutti ligt in het hart van Grave del Friuli. Dit gebied staat bekend om hun kalkrijke bodem. Dit komt dankzij de rivieren die vanuit de Dolomieten door het gebied stromen. Ook is er sprake van een hoog temperatuurverschil tussen dag en nacht, hierdoor kunnen de druiven laat geoogst worden. Met als resultaat wijnen met meer smaak en geur!

De ontdekkingen van februari

Sinds 2021 pas verkrijgbaar en nu ook te vinden in ons assortiment; de Betrando. Dit is een houtgelagerde witte wijn die bestaat uit een mix van Chardonnay, Friulano en Sauvignon.  Deze druiven worden één voor één met de hand geoogst waarna ze zacht worden geperst. Gevolgd door het proces waarbij de geperste druiven weken in de most zodat er tannines, kleurstoffen en andere aroma’s aan worden onttrokken. Vervolgens worden ze voor 6 maanden gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten. Daarna volgt er nog een flesrijping van 12 maanden.

De Betrando kan gemakkelijk 6-8 jaar bewaard worden.  Daarnaast is het de perfecte wijn voor bij truffels, kaasfondue, in de oven geroosterd wit vlees of vette vis.

Viva l'amore!

Speciaal voor Valentijnsdag heeft de uitvinder van drop; beter bekend als Amarelli een limited edition blikje ontworpen. In 1731 was Giogio Amarelli de eerste die erin slaagde om het sap uit de zoethoutwortels die groeien in het prachtige Rossano, te halen en dit te verwerken tot drop. Dankzij de combinatie van traditionele kennis en moderne productieprocessen is het drop van Amarelli één groot succes. Dit blikje is ideaal om te verwerken in bijvoorbeeld liefdevolle cadeaupakketten of als cadeau voor Moederdag 2022!

Benieuwd naar al onze producten voor Valentijn? Klik dan hier!

Bericht delen?

Zoek...