Skip to content
N'duja di Spilinga Artigiani

de ontdekkingen van oktober

Onze inkoopafdeling heeft de laatste tijd niet stilgezeten, waardoor wij weer nieuwe parels aan het assortiment hebben kunnen toevoegen. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Een unieke smaakcombinatie

Een noviteit? Eerder het best bewaarde geheim uit de 19e eeuw. Kaas met een hart van salami; salamaggio. Ontstaan tijdens de Italiaanse emigratie naar Amerika. Vleeswaren waren tijdens deze periode namelijk verboden om mee te nemen. De Zuid-Italianen kwamen met een briljant idee: het verstoppen van salami in kazen. En zo is deze gouden combinatie geboren! Zowel naturel als gerookt leverbaar.

De kazen worden veelal van schapen- of koeienmelk gemaakt. Daarnaast worden ze via een speciale kaasbereidingstechniek opgehangen en zo ontstaat er een echte, unieke maar vooral smaakvolle kaasbol. Tegenwoordig zijn er slechts een paar kaasmakers die deze techniek nog bezitten. Net zoals het authentieke recept; deze wordt alleen van generatie op generatie doorgegeven. Perfect als voorgerecht of aperitief & heerlijk op de borrelplank samen met een goed glas wijn.

De traditionele smaak van Calabrië

Sinds 1998 is de familie Gallo gevestigd in het prachtige, bergachtige gebied van Calabrië. Hier maken ze al ruim 20 jaar heerlijke producten, zoals sauzen & kruiden zonder de traditionele waarden uit het oog te verliezen. Het doel is om dankzij hun producten, mensen kennis te laten maken met de authentieke Calabrische smaken. Naast hun traditionele receptuur is ook het uiterlijk kenmerkend voor deze prachtige producten.

De potjes zijn versierd met een lapje stof over de deksel en nemen je mee terug in de tijd. Waarbij deze ambachtelijke potjes stonden te pronken in de keuken van je grootouders. Maar ook de etiketten en andere vormgeving van de producten, weerspiegelen de traditionele inhoud. Van sauzen en kruiden in kleine keramieken potjes tot aan een pasta -of pizzapakket. Het zijn de ideale producten om cadeau te geven of in een cadeaupakket te verwerken. Maar ook als relatiegeschenk of in kerstpakketten, zal het dé eyecatcher zijn.

Rechtstreeks vanuit het mooie Toscane...

Nieuw: Capocollo met venkelzaad uit het prachtige Toscane van Fratelli del Gusto. Het vlees is mooi doorweven van vet en gekruid volgens de eeuwenoude Maremma traditie (peper, zout & venkel). Dankzij de venkel is onze capocollo heerlijk kruidig. Verpakt in het kenmerkende gele papier wat geïnspireerd is op ‘carta paglia’.

Bericht delen?

Zoek...