Skip to content

Bruschetta

Een geweldig voorafje die in vele vormen geserveerd kan worden. Het traditionele voorafje bestaat uit geroosterd brood, olijfolie en knoflook. Wij houden van alle soorten zelfgemaakte bruschetta. Zoals burrata met rose harissa, stracciatella met sardines en kappertjes, geroosterde groenten met balsamico en pecorino-kruimels en vele meer. Maar er is er maar 1 die favoriet kan zijn en die delen wij graag met u. Onze favoriete bruschetta zorgt voor een smaakexplosie in de mond en heeft een geweldige wow-factor voor het oog.

Ingrediënten

Gedroogde cherrytomaatjes in olie
Deze cherrytomaten hebben alle tijd gekregen om te groeien in de zon van Puglia. Door ze vervolgens langzaam te roosteren op een lage temperatuur wordt de natuurlijke zoetheid van de tomaatjes versterkt.

Verse Genovese pesto
Parmigiano Reggiano, DOP Genovese basilicum, pijnboompitten en extra vergine olijfolie vormen samen de beste pesto met een voortreffelijk rijke smaak. Gekweekt in Ligurië, een regio in Italië die bekend staat om de smaak van zijn basilicum.

Donna Francesca olijfolie
Olijfolie zoals deze hoort te zijn. Proef Italië in zijn puurste vorm. Deze extra vierge olijfolie komt uit Puglia. Van olijfbomen die al drie generaties lang prachtige olijven geven aan de Delorusso familie. Drie verschillende olijfolies voor ieder pallet. Van kruidig tot zacht&fruitig.

Bruschetta kruiden van Marabotto
Met deze Bruschetta kruidenmix kun je heel veel lekkere gerechten maken. Heerlijk om op een stokbroodje te smeren. Maar ook om over de pasta te sprenkelen. Daarnaast kun je er ook dipper of pastasaus mee maken. En wat dacht je van een bruchettakruidenboter?

Balsamico-parels van Tasto
2 jaar gerijpte balsamico in een vliesje van agar agar. Perfect te verwerken als topping op salades of culinaire gerechten. Of zoals nu op de Mercato-bruschetta.

Bereiding

1. Snijd een dik plak brood af en marineer deze met olijfolie en de bruschetta-kruiden 2. Zet een koekenpan op hoog vuur en rooster het brood in een droge pan aan beide zijde krokant 3. Snijd het brood in stukken 4. Besmeer het brood met wat pesto en garneer deze met een cherrytomaatje 5. Voeg met een theelepel wat balsamico-parels toe 6. Verdeel de bruschetta’s op een mooi bord of plank en besprenkel deze met de Donna Francesca olijfolie

Tip:

  • Rooster het brood op de BBQ voor een extra smaakbeleving

Zoek...