Skip to content

Guerrieri

Guerrieri is zo’n bedrijf waar je meteen enthousiast van wordt. Gestart in 1800 en inmiddels zijn vader Luca en zijn kinderen Maria en Alberto de 5e en 6e generatie in het familiebedrijf. De ligging in het noorden van de provincie Le Marche in het gebied Pesaro Urbino is echt prachtig. Met veel respect voor hun land en de natuur maakt de familie wijn, pasta, olijfolie extra vergine en honing. “Echte boeren koesteren het land dat ze van hun ouders hebben geërfd” vind de familie Guerrieri. Dit laten ze o.a. zien door de mate van duurzaamheid in het bedrijf. De zon schijnt in overvloed in de regio, en produceert daarom genoeg zonne-energie om de productieprocessen volledig te voorzien van groene energie. Guerrieri gelooft niet in seizoenwerkers en er wordt gewerkt met een vast team aan in de productie en wijnvelden.

De ontdekkingen van maart

Bent u in de Marken breng dan vooral een bezoek aan Guerrieri. De familie is trots en zet de deuren bijna elke dag van het jaar open. Ze leiden u graag rond en laten u al het fantastische van hun land met liefde proeven. Op de gevel staat Mangiare è un atto agricolo, hetgeen wil zeggen dat al het eten uiteindelijk bij de boer begint.

In het assortiment van Mercato Italiano vind je diverse pasta’s en uiteraard de fantastische wijnen. Guerrieri gebruikt voor de wijnen natuurlijk gisten en alleen de beste druiven van eigen wijnstokken. De wijnmakerij ligt in het hart van de wijngaarden zodat de druiven na het oogsten direct verwerkt kunnen worden. Hierdoor ontstaan pure robuste wijnen van hoge kwaliteit die regelmatig in de prijzen zijn gevallen. Een typisch autochtone druivenras die de familie produceert is de Bianchello druif en wordt slechts door twintig lokale wijnboeren geproduceerd.

Guerrieri_4
Lees meer

Guerrieri

Resultaat 1–9 van de 25 resultaten wordt getoond

Zoek...