Skip to content
Ansjovis

De ontdekkingen van maart

Onze inkoopafdeling heeft de laatste tijd niet stilgezeten, waardoor wij weer nieuwe parels aan het assortiment hebben kunnen toevoegen. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Ontdek een prachtige dessertwijn

Guerrieri is zo’n bedrijf waar je meteen enthousiast van wordt. Gestart in 1800 en inmiddels zijn vader Luca en zijn kinderen Maria en Alberto de 5e en 6e generatie in het familiebedrijf. De ligging in het noorden van de provincie Le Marche in het gebied Pesaro Urbino is echt prachtig. Met veel respect voor hun land en de natuur maakt de familie wijn, pasta, olijfolie extra vergine en honing.

Naast deze producten staan ze ook bekend om hun ‘liquid gold’ oftewel de Oro dei Guerrieri. Dit is een prachtige zoete dessertwijn met hints van abrikozen en gebakken peer. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Verdicchio druiven die één voor één met de hand worden geplukt. Deze dessertwijn heeft zijn naam te danken aan de ambergele kleur die neigt naar goud.

Ambachtelijke ansjovis in recyclebare verpakking

Nieuw in ons assortiment zijn de kleurrijke blikjes gevuld met ambachtelijke ansjovis van Delicius. Ze zijn al 40 jaar lang de expert op het gebied van Ansjovis in Italië. De ansjovis wordt gevangen tijdens de zogenaamde ‘notti di scuro’ wat donkere nachten betekent. Hun ansjovisreservaten bevinden zich in de Middellandse Zee waar ze vrij rond zwemmen in grote scholen vis. In de periode van april tot september worden ze gevangen doormiddel van een ‘lampara-net’. 

Dankzij dit net wordt er geen schade aangericht aan de zee en zeebodem. Delicius maakt dus alleen gebruik van traditionele vissersboten die een lage impact hebben op ons ecosysteem.

Hun geheim voor ansjovis van top kwaliteit? Ze vangen alleen de beste ansjovis namelijk ‘Engraulis Encrasicolus’. Nadat de vissen zijn gevangen worden ze onmiddellijk verwerkt. Ze worden door een échte zoutmeester voorzien van een laag zout en vervolgens neergelegd in grote houten vaten, waar ze voor een langere tijd moeten ‘rusten’. 
Hoe meer tijd er wordt besteed aan het zoutproces, hoe beter het eindresultaat zal zijn. 

Maanden later worden de gezouten ansjovissen vervolgens zorgvuldig gefileerd en stuk vóór stuk met de hand verpakt. Dankzij een laagje olijfolie van hoge kwaliteit blijft de ansjovis zijn unieke smaak behouden.

Van ansjovis in olijfolie of in een pittige saus tot aan opgerolde ansjovisfilets gevuld met pantelleria kappertjes.  Mamma mia, che buono! Naast ansjovis hebben ze ook andere prachtige producten in hun assortiment. Zoals gegrilde makreelfilets of een ansjovispasta.

Meer Italiaanse parels ontdekken?

Het beursseizoen is weer gestart! Wij staan maandag 14  en dinsdag 15 maart op de Voorjaars Handelbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Wij nodigen je graag uit voor een unieke beleving met prachtige merken uit ons assortiment. Daarnaast zal deze beurs zich ook richten op feestdagen in het voorjaar zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Vaderdag en Moederdag.

Klik hier voor meer informatie over de beurs.

Wil je dit niet missen? Klik op de button voor gratis toegangskaarten.

Bericht delen?

Zoek...