Skip to content

Mancini

Dit verhaal begon bij een nieuwsgierige boer die ook een innovatieve ondernemer was. Daarnaast was Mariano Mancini ook grootvader en deelde hij zijn passie voor landbouw graag met zijn kleinzoon Massimo en zo is in feite de Mancini-familie van durumtarweboeren geboren. Mancini ligt in Le Marche, een regio in Midden-Italië die al sinds de Romeinse tijd het centrum van tarweteelt is. Tegenwoordig is de regio Marche de op twee na grootste producent van durumtarwe; dit is een harde tarwesoort, die zich goed leent voor het maken van pasta.

Wat Mancini uniek maakt? Hun pastafabriek ligt midden in hun eigen durumtarwevelden. Het resultaat is elk jaar een seizoensproduct dat de landbouwomstandigheden van elk jaar weerspiegelt.

Pasta Mancini grootvader en kleinzoon
Tarwe Mancini

Het productieproces van Mancini pasta bestaat uit de volgende stappen: ten eerste begint het met de zaadselectie. Hier selecteren ze de durumtarwe die het beste past bij hun velden en de omgeving waarin de tarwe zal gaan groeien. De tweede stap noemen ze veldbeheer, hier bestuderen ze de kenmerken van al hun velden om zo het meest geschikte type grondbewerking te selecteren. Ten derde wordt er gekeken naar goede landbouwpraktijken.  Ze houden zich bezig met het duurzaam en milieuvriendelijk beheren van hun landbouwactiviteiten, om zo een grondstof te produceren met de hoogste en meest voedzame kwaliteit, met zo min mogelijk milieu-impact.

De volgende stap die volgt in het proces is de oogst: Ze oogsten hun durumtarwe elk jaar in de zomer, alleen als de tarwe van nature al volledig rijp is en het juiste vochtgehalte heeft bereikt. Daarna wordt de geoogste tarwe gereinigd en opgeslagen. Om vervolgens de tarwekorrels te malen zodat het geschikt is voor het produceren van pasta. Daarna wordt er voor elke pastasoort een unieke ronde bronzen matrijs ontworpen, deze vorm zorgt voor een eerlijke verdeling van het deeg en dat de structuur niet helemaal glad is, maar net ruw, zodat saus of olie goed blijft kleven aan de pasta. Om belangrijke voedingswaarden van Mancini tarwe te behouden, laten ze de pasta langzaam drogen op een lage temperatuur. Tot slot is het tijd om de pasta te gaan verpakken, alle verpakkingen van Mancini zijn 100% recyclebaar.

Mancini pasta heeft drie soorten pastalijnen: de klassieke lijn bestaat uit traditionele pasta zoals spaghetti, fusilli, penne, linguine en meer. Naast deze klassieke lijn hebben ze ook een volkoren pastalijn. Bestaande uit volkoren spaghetti, penne en fusilli. Tot slot hebben ze de ‘turanicum’ pastalijn. Deze lijn is 100% biologisch, heeft een aardetint en na het koken een uitgesproken geur van verse tarwe.

 

Pasta Mancini
Lees meer

Mancini

Resultaat 1–9 van de 11 resultaten wordt getoond

Zoek...