Nieuw in het assortiment: Mancini pasta. Heerlijke ambachtelijke pasta gemaakt van durumtarwe uit Le Marche.
Waar het allemaal begon...
Dit verhaal begon bij een nieuwsgierige boer die ook een innovatieve ondernemer was. Daarnaast was Mariano Mancini ook grootvader en deelde hij zijn passie voor landbouw graag met zijn kleinzoon Massimo.
De tarwevelden van Mancini bevinden zich in Le Marche, een regio in Midden-Italië die al sinds de Romeinse tijd het centrum van tarweteelt is. Tegenwoordig is de regio Marche de op twee na grootste producent van durumtarwe; dit is een harde tarwesoort, die zich goed leent voor het maken van pasta.
Verschillende soorten pastalijnen
Mancini pasta heeft drie soorten pastalijnen: de klassieke lijn bestaat uit traditionele pasta zoals spaghetti, fusilli, penne, linguine en meer. Naast deze klassieke lijn hebben ze ook een volkoren pastalijn. Bestaande uit volkoren spaghetti, penne en fusilli. Tot slot hebben ze de ‘turanicum’ pastalijn. Deze lijn is 100% biologisch, heeft een aardetint en na het koken een uitgesproken geur van verse tarwe.