Skip to content
San Marzano

De ontdekkingen van juli

Onze inkoopafdeling is altijd op zoek naar ‘Italiaanse parels’ voor in ons assortiment. In dit nieuwsbericht vertellen wij je graag over de nieuwe ontdekkingen van juli. Lees snel verder en klik op de button om de producten te bestellen. Mis je ‘parels’ in ons assortiment? Neem contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Ontdek de wijn van het beste wijnhuis van Puglia

In 1962, in een klein dorp (San Marzano) in Puglia komen 19 wijnmakers samen om hun droom te volgen; het maken van kwaliteitswijnen die het typische karakter van de regio weerspiegelen. Tegenwoordig bestaat San Marzano uit maar liefst 1200 wijnboeren. Elk van deze wijnboeren helpt bij het produceren van de beste druiven. Het doel van San Marzano is om een wijn te creëren, net als die van hun (voor)vaders: origineel en eigentijds.

De regio wordt omringd door de Ionische en Adriatische zee. Hete zomers, koude winters en de zuidelijke wind zorgen voor extreme weersomstandigheden. Toch voelen de Primitivo -en Negroamaro druiven zich in dat klimaat het beste thuis. Dit levert prachtige, wijnen op met enorm veel smaak en complexiteit. San Marzano wordt daarom niet voor niets gezien als het beste wijnhuis van Puglia.

San Marzano haar wijnen hebben al vele prijzen en awards gewonnen. Zo kregen ze dit jaar al drie keer goud van de ‘Ain Asia Awards’. Maar hun wijnen vielen ook in de prijzen bij de ‘Mundus Vini’, ‘China wine & spirit awards’ en wonnen ze goud tijdens de ‘Sakura Japan Women’s Wine Award’.

Ambachtelijke (durumtarwe) pasta uit Le Marche

Dit verhaal begon bij een nieuwsgierige boer die ook een innovatieve ondernemer was. Daarnaast was Mariano Mancini ook grootvader en deelde hij zijn passie voor landbouw graag met zijn kleinzoon Massimo en zo is in feite de Mancini-familie van durumtarweboeren geboren. Mancini ligt in Le Marche, een regio in Midden-Italië die al sinds de Romeinse tijd het centrum van tarweteelt is.

Tegenwoordig is de regio Marche de op twee na grootste producent van durumtarwe; dit is een harde tarwesoort, die zich goed leent voor het maken van pasta. 

Wat Mancini uniek maakt? Hun pastafabriek ligt midden in hun eigen durumtarwevelden. Verder wordt er voor elke pastasoort een unieke ronde bronzen matrijs ontworpen, deze vorm zorgt voor een eerlijke verdeling van het deeg en dat de structuur niet helemaal glad is, maar net ruw, zodat saus of olie goed blijft kleven aan de pasta.

Een banketbakkerij aan de Venetiaanse kust...

Nieuw in het assortiment: Pasticceria Veneta. Een banketbakkerij aan de kust van Venetië met een groot assortiment aan ambachtelijke diepvries lekkernijen. Van taart, cake en tiramisu tot aan heerlijk roomijs in verschillende smaken.

In de jaren zeventig (circa 1978) namen Dino Bisca en Loredano Grande, de banketbakkerij van hun baas over en al snel breidde ze uit met een banketbakkerij aan de kust van het prachtige Venetië. Beide hebben ze een grote passie voor gebak, ijs en andere zoetigheid en dit vindt je terug in hun bedrijf; Pasticceria Veneta.

Bericht delen?

Zoek...