Skip to content
Uitgelicht product: Pizzattone

Uitgelicht product: Pizzattone

Ontdek dé noviteit voor dit najaar; Pizzattone. De ultieme kerstdelicatesse in een hartig jasje. De Pizzattone is verrijkt met tomaten, julienne mozzarella en oregano. Ideaal voor tijdens de kerstbrunch & perfect om een culinaire creatie van te maken. Mamma mia, che buono!

Oorsprong van de Panettone

Panettone

De Panettone is ontstaan in Milaan. Volgens legendes is de Panettone ontstaan toen de kok van Ludovico il Moro (op dat moment de hertog van Milaan), een onvergetelijke kerstlunch moest voorbereiden. Hij maakte een heerlijke cake, maar vergat deze uit de oven te halen. Zijn assistent Toni kwam met een oplossing. Van de overgebleven ingrediënten werd er een nieuwe cake gebakken. Van bloem, boter, eieren, rozijnen en wat stukjes gedroogde citroen.

En zo was de legendarische ‘il pane di Toni’ (Panettone) geboren. In Italië is het een traditie om zelf een Panettone te bakken. Deze wordt dan vaak cadeau gedaan aan vrienden en familie.  Veelal zitten ze na de feestdagen dus ‘opgescheept’ met een flink aantal Panettones. Daarom hebben ze een nieuwe traditie het leven in geroepen. Op 3 februari (dag van San Biagio) worden de overgebleven cakes massaal verslonden. Ze geloven namelijk dat als je dan een stuk Panettone eet, je het hele jaar door beschermd bent tegen keelpijn.

Een hartige Panettone...

De Pizzattone is een uniek product dat is voortgekomen uit innovatie. Het brengt twee van de beste Italiaanse producten bij elkaar namelijk ‘Pizza’ en ‘Panettone’. De Pizzattone is verrijkt met tomaten, julienne mozzarella en oregano. Ideaal om te serveren tijdens de kerstbrunch en heerlijk om te beleggen! Je kunt de Pizzattone eenvoudig verwarmen in de oven of in een broodrooster. In combinatie met de beste Italiaanse charcuterie, kazen en bijvoorbeeld pesto, maak je er een culinair kunstwerk van!

Op zoek naar inspiratie? Klik hier voor unieke recepten met Pizzattone.

Uitgelicht product: Pizzattone

Bericht delen?

Zoek...