Maak kennis met de lekkerste schapenkaas ter wereld; Pecorino. De ietwat brokkelige kaas wordt gekenmerkt door haar sterke zoute smaak. En is perfect voor bij een goed glas wijn…
Oorsprong van de Pecorino
Pecorino kaas wordt voornamelijk geproduceerd in de regio’s Grosseto, Lazio of Sardinië. In de heuvels van deze Italiaanse regio’s kwamen weinig koeien voor, waardoor er bijna geen koemelk beschikbaar was. Als oplossing zijn ze daarom kazen gaan maken van schapenmelk. De naam Pecorino is dan ook afkomstig van het Italiaanse woord ‘pecora’ wat schaap betekent. Van deze harde schapenkaas bestaan er vele variaties. De meest bekendste variant is dé Romano. Naast deze heb je de kaas ook met truffel, peer, vijg of bijvoorbeeld honing.
In de smaak…
De schapenmelk geeft de kazen een licht pittige smaak. Doordat de kazen worden gewassen met zeewater krijgen ze de unieke zoute smaak. Dit maakt de kaas samen met hun harde eigenschap, perfect voor het raspen ervan.
Ontdek ons assortiment via de button hieronder.