Skip to content

Nittardi

In het hart van Chianti Classico regio, op de grens tussen de provincies Siena en Florence vind je Nittardi; een artistiek biologische wijnhuis. In de 16e eeuw behoorde het wijnhuis tot eigendom van de renaissance kunstenaar ‘Michelango Buonarroti’. Michelangelo schonk zijn eerste échte Nittardi wijn aan de paus en vandaag de dag is dit nog steeds een traditie. De eerste flessen Neclar Dei (de topwijn afkomstig uit de Maremma wijngaarden) worden aan de paus gepresenteerd.

Nittardi wijn
wijngaarden Nittardi

Als eerbetoon aan Michelangelo wordt de unieke combinatie van kunst en wijn bij Nittardi nog steeds gevierd. Elk jaar ontwerpt een bekende schilder/kunstenaar het etiket van de ‘Casanuova di Nittardi’.

De meeste wijngaarden van Nittardi zijn meer dan 50 (!) jaar oud en ze zijn allemaal biologisch gecertificeerd. De ‘Villa Rosa’ wijngaarden liggen dichtbij het prachtige San Quirico ten zuiden van Castellina in Chianti. Hier groeien de volgende druivenrassen: Sangiovese, Canaiolo Nero, Colorino, Malvasia Nera, Ciliegiolo, Foglia Tonda, Mammolo en Pugnitello.

De wijngaarden gelegen in Maremma liggen op slechts 8 kilometer van de kust. Hier bevinden zich de volgende druivenrassen: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouchet, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Franc, Vermentino en Roussanne.

Alle druiven worden met de hand geoogst en na zorgvuldige selectie gefermenteerd zonder toegevoegde gist in roestvrijstalen tanks. Hierna rijpen ze nog zo’n 12-24 maanden verder in houten vaten, waarbij de lengte van de rijping afhankelijk is van het druivensoort en de type wijn. Ontdek hieronder het prachtige assortiment van Nittardi.

Nittardi wijn
Lees meer

Nittardi

Toont alle 6 resultaten

Zoek...