Skip to content

Ferrari

In het bijzondere Parma gebied ligt Tizzano Val di Parma. Op 800 meter boven de zeespiegel worden hier de enige echte Parmahammen geproduceerd. Het gebied is kenmerkend voor hun unieke mix qua klimaat, landschap, traditie en smaak. Deze regio staat vandaar ook bekend als de bakermat waar de Prosciutto di Parma is ontstaan.

In 1978, na jarenlange ervaring als slager besloot Giovanni Ferrari zijn eigen bedrijf op te zetten en zijn eigen merk te kwalificeren voor een authentiek Prosciutto di Parma certificaat. En zo werd Prosciutto Ferrari geboren; met de handgemaakt volgens traditionele methoden die door de generaties heen zijn doorgegeven.

Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid en de familie ook, inmiddels is het een groot en modern bedrijf waar men gebruik maakt van innovatieve methoden om aan de vraag voor hun producten te voldoen. Ondanks de enorme groei, hanteert Ferrari nog steeds zijn traditionele handelswijze bij het produceren van ham, om zo de beste kwaliteit te garanderen.

Prosicutto Ferrari
Zoutproces Prosciutto

De vier basisingrediënten waar Ferrari’s Parmahammen uit bestaan zijn: ten eerste het vlees, afkomstig van varkens die in Italië zijn geboren en daar tot ongeveer hun 9ste levensjaar heerlijk in de buitenlucht vertoeven. Ten tweede is het Italiaanse zeezout een belangrijk detail. Het zout wordt bekwaam met de hand verspreid en gedoseerd door echte zoutmeesters.

Ten derde speelt de lucht ook een essentiële rol.  Deze is namelijk droog en geparfumeerd, hierdoor waan je jezelf even op 800 meter hoogte op de heuvels boven Parma. Tot slot is tijd ook een onmisbaar ingrediënt. Dat is nodig om een Prosciutto van topkwaliteit te kunnen creëren.

In 1979 werd Ferrari lid van het Prosciutto di Parma Consortium, een organisatie die zich richt op het beschermen van de benaming ‘Prosciutto di Parma’. Daarom is op alle gezoute hamproducten van Ferrari een handelsmerk te zien; bestaande uit een vijfpuntskroon, de datum waarop ze zijn verwerkt en de lidmaatschapcode M99. Dit handelsmerk toont aan dat het om authentieke Prosciutto di Parma gaat.

Handelsmerk Ferrari
Lees meer

Ferrari

Toont alle 9 resultaten

Zoek...