Skip to content

Falorni

Antica Macelleria Falorni bevindt zich in de streek Greve in Chianti midden in het hart van de Chianti “wijn” streek. Greve bevindt zich aan de Via Chiantigiana die de stad Firenze en Siena met elkaar verbind. Van oudsher staat de streek bekend om zijn wijnbouw en olijventeelt maar er worden hier ook eeuwenlang ambachtelijke vleeswaren geproduceerd.

Falorni_1
Falorni_2

In 1806 opent Lorenzo di Angelo Falorni een slagerij ‘Macelleria”. Nog steeds in handen van dezelfde familie, richten zij zich vanaf 1940, meer op de productie en verkoop van salami’s. Vlees wordt steeds minder een luxe en de familie gaat mee met de tijden door te investeren in innovaties voor de productie, zonder de traditie en de oorspronkelijke receptuur uit het oog te verliezen. De salami’s van Falorni worden nog steeds gemaakt volgens de eeuwenoude geheime receptuur van Lorenzo di Angelo Falorni. Inmiddels is het bedrijf uitgeroepen tot een van de 150 Italiaanse bedrijven die bepalend is geweest voor de geschiedenis van Italië.

Het is mogelijk om in de macelleria in Greve te bezoeken en alles te proeven maar gelukkig kan dit ook hier in Nederland. Voor de fijnproever hebben we van Falorni een zeer breed aanbod aan pancetta, ham en zowel grote als kleine salami’s op voorraad.

Falorni_3
Lees meer

Falorni

Resultaat 1–9 van de 21 resultaten wordt getoond

Zoek...